23948sdkhjf

Vestas og Iberdrola vælger dansk udskibningshavn til Baltic Eagle

Tidligere på året indgik Iberdrola og Vestas en kontrakt på 50 enheder af havvindmøllen V174-9,5 MW til Baltic Eagle-projektet beliggende i tysk farvand 40 km vest for Bornholm i Østersøen.

Nu har parterne udpeget udskibningshavn for de 50 vindmøller. Møllerne skal formonteres og installeres ud af Rønne Havn allerede i 2024.

- Det er meget positivt, at Iberdrola og Vestas har valgt Rønne Havn som installationshavn for Baltic Eagle-projektet. Det understreger, at vores ydelser er konkurrencedygtige og vi lykkedes med ambitionen om at blive den mest attraktive havn i Østersøen for udskibning af vindmøller. Vi vil  forsætte med løbende at gennemføre initiativer, der kan forbedre de tjenester, vi tilbyder vores kunder på markedet, siger administrerende direktør i Port of Roenne A/S, Thomas Bendtsen.

Med en kapacitet på 476,25 megawatt (MW) og spredt over et 40 km2 stort område er Baltic Eagle Iberdrolas andet store tyske offshore-projekt efter færdiggørelsen af den 350 MW store Wikinger havmøllepark i 2017.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142