23948sdkhjf

Energiselskab slår på danske rødder

Selv om aktiemajoriteten i Greentech Energy Systems ejes af Italienske investorer, insisterer virksomheden på at være dansk.
Næsten tre fjerdedele af aktierne i Greentech Energy Systems ejes af Italienske finansfolk, den administrerende direktør er italiensk, og i bestyrelsen finder man kun en enkelt dansker – alligevel er det vigtigt for selskabet at kunne kalde sig dansk.

- Der to grunde til, at det er vigtigt for os, at Greentech er en dansk virksomhed. Det ene er, at vi kan lide at være i Danmark på grund landets image indenfor vedvarende energi, siger administrerende direktør Sigieri Diaz della Vittoria Pallavicini og tilføjer:

- Og for det andet så befinder Europa sig lige nu i en svær tid, og der er det bedre at være listet som et dansk energiselskab end som et italiensk, fordi investeringsrisikoen for udenlandske finansfolk virker mindre i Danmark.

Et fremadstormende energiselskab
Greentech Energy Systems, der netop har overtaget det spanske energiselskab Fersa Energias Renovables, og desuden har aktiver i Italien, Polen og Tyskland udover Danmark, ser sig selv som en aggressiv spiller på markedet for vedvarende energi.

- Det er vores mål at blive førende indenfor vedvarende energi i Europa, og vi regner med at komme op på 1MW i kapacitet hurtigst muligt og inden udgangen af 2013, forklarer den administrerende direktør.

Virksomheden planlægger lige nu at indtage det indiske marked, og satser også på yderligere investeringer i det europæiske marked i de kommende år. Dog mener bestyrelsesformand Peter Høstgaard-Jensen ikke, at det italienske marked vil være mål for energiselskabet investeringer i de kommende år.

- Vi vil gerne diversificere os. Selvom der er nogle oplagte investeringsmuligheder i Italien vil vi ikke forfølge dem, vi vil hellere brede os ud på flere lande, lyder det fra formanden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08