23948sdkhjf

Klima-Dan så på sukker og naturgas på Lolland

Klima-, energi- og Forsyningsminister Dan Jørgensen har torsdag været et smut på Lolland. 

Der blev kigget på sukkerproduktion på Nordic Sugars fabrik – men det var ikke det eneste.

Administrerende direktør hos Nordic Sugar Jesper Thomassen benyttede også lejligheden til at snakke gasrørledning. Den, der skal føre naturgassen til området og bidrage til at gøre sukkerproduktionen lidt grønnere.  

For Jesper Thomassen er naturgas-ledningen afgørende for at der kan fastholdes produktionsarbejdspladser.

- Beslutningen om at anlægge gasrørledningen er helt afgørende, hvis Lolland-Falster også i fremtiden skal bidrage til den grønne omstilling, siger Jesper Thomassen og tilføjer: 

- Vi vil gerne bidrage til den grønne omstilling, og det bliver markant lettere for os, når Lolland-Falster bliver koblet til det danske gasnet. Vi er glade for at komme over på naturgas, som er et godt skridt i den rigtige retning, og der skal lyde en stor tak til regeringen for at lytte til vores behov og ønsker. 

Når gasrørledningen står færdig i 2024, vil den betyde, at CO2-udledningen fra Nordic Sugars fabrikker falder med ca. 50.000 tons om året. 

Næste skridt: Biogas

Næste skridt i hele gasrørsprojekter involverer Nature Energy og to biogasanlæg. 

- For at sætte yderligere skub i den grønne omstilling står vi klar til at opføre to nye biogasanlæg i området, der kan forsyne erhvervslivet med lokalt produceret biogas, sikre nye lokale arbejdspladser og sende grøn gødning retur til markerne og fødevareproduktionen på Lolland og Falster, siger formand for bestyrelsen hos biogas-selskabet Nature Energy, Peter Gæmelke.

Nature Energy indgik allerede sidste år en aftale med Leverandørforening Lolland Falster Biogas, som bliver kommende leverandører af biomasse til de to biogasanlæg.

De to anlæg skal opføres på henholdsvis Lolland og Falster.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078