23948sdkhjf

Kæmpe lønstigning: Hjulmand fik fem millioner i bonus

Direktør i energiselskabet Andel Jesper Hjulmand kunne sidste år lægge gevaldigt til på løn-siden.

Han fik en lønstigning på hele 180 procent, skriver Ingeniøren, der har kortlagt lønningerne blandt direktørerne i landets store andelsejede energiselskaber.

Topscorer i lønstigning er altså Jesper Hjulmand, der ifølge Andels vederlagsrapport i 2019 fik en årsløn på 4,9 millioner mens han i 2020 rundede de 13,9 millioner kroner.

Årsagen til det store lønhop er en stigning i grundlønnen på 836.000 kroner. Samtidig fik han en stor lønregulering på 2,5 millioner kroner og en transaktionsbonus på 5,3 millioner kroner for blandt andet at have leveret en ekstraordinær indsats. Dertil kommer den skattemæssige værdi af fri bil, telefon mv. og pension.

Bestyrelsen har godkendt lønstigningen og bestyrelsesformand Jens Steenbæk forklarer her årsagen til lønstigningen. 

- Jesper Hjulmand har været og er fortsat en nøglefigur i den strategiske transformation, som Andel står midt i. Det var i den forbindelse en afgørende forudsætning, at det daværende Seas-NVE lykkedes med at købe elnetselskabet Radius fra Ørsted samt Ørsteds privatkunde- og udelysforretning. Transaktionen til 21,3 milliarder kroner var en af de største virksomhedshandler i Europa i 2019, og den blev endeligt afsluttet i sommeren 2020. Dermed opnåede Andel et historisk stærkt udgangspunkt, og Jesper Hjulmands indsats har været af afgørende betydning. På den baggrund, samt at lønnen ikke har været reguleret siden 2016, har bestyrelsen vurderet, at det var rimeligt at udbetale en transaktionsbonus samt at foretage en lønregulering, siger bestyrelsesformand Jens Steenbæk om baggrunden for bonus og lønhop.

Eftersom en del af udbetalingerne til Jesper Hjulmand er engangsbetalinger vil hans årsløn fremover ligge på omkring de 4,7 millioner kroner.

Derfor er han heller ikke den, der ligger øverst på listen over lønningerne i de andelsejede energiselskaber.

Her finde man nemlig Niels Duedahl hos Norlys som indkasserer en årsløn på 6,2 millioner kroner – det er dog er inkl. bonus, pension, værdi af fri bil og fri telefon og firmaandelen af ATP.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.157