23948sdkhjf

Norfors får påbud for farlige dampe fra affald

I Frederiksborg Amts Avis den 16. august 2021 kan man læse at forsyningselskabet Norfors har fået et påbud for farlige dampe fra affald. 

Artiklen henviser til et påbud, som Norfors fik den 30. marts 2021, efter Arbejdstilsynet havde været på uanmeldt tilsyn på Højvangen Genbrugsplads i Fredensborg den 9. februar 2021.

- Den 3. marts 2021 sendte Arbejdstilsynet en høringsskrivelse til Norfors, som den 8. marts svarede på høringsskrivelsen ved at videresende tekniske specifikationer på den installerede mekaniske ventilation fra leverandøren som dokumentation på en effektiv ventilation, skriver Norfors i en pressemeddelelse. 

Arbejdstilsynet fandt imidlertid ikke, at den mekaniske udsugning, som er installeret, var tilstrækkelig effektiv, og meddelte dermed et påbud om at etablere en effektiv mekanisk udsugning.

Påbuddet faldt den 30. marts 2021 og skal efterkommes senest den 1. november 2021. 

Ikke første gang?

Af artiklen i Frederiksborg Amts Avis fremgår det, at det ikke er første gang at Norfors har fået et påbud af denne karakter. 

Ifølge en pressemeddelelse på Norfors’ hjemmeside er det ikke korrekt. 

- Norfors har ikke tidligere fået et sådant påbud, skriver selskabet.

Samtidig med påbuddet angående den installerede mekaniske ventilation hentede Norfors sig også et rådgivningspåbud om at bruge en autoriseret rådgivningsvirksomhed. Norfors har efterkommet rådgivningspåbuddet og har indgået en aftale med en autoriseret rådgivningsvirksomhed den 27. april 2021.

Dette er også meddelt Arbejdstilsynet.  

Norfors arbejder sammen med den eksterne rådgivningsvirksomhed om at udarbejde en løsning, så påbuddet bliver efterkommet inden for tidsfristen den 1. november 2021.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11