23948sdkhjf

Vestas køber sig ind i kranproducent

Gennem investeringsprogrammet Vestas Ventures har den danske vindmølleproducent Vestas investeret i svenske Salamander Quick Lift Crane Technology.

Vestas bliver minoritetsaktionær i selskabet, der er en del af den svenske Stena-koncern.

Salamander Quick Lift Crane Technology udvikler såkaldte topkraner, der installeres i vindmøllernes hub. Selskabets nyeste kran kan gennemføre løft i en hubhøjde op til 200 meter.

Kranerne er ifølge Vestas mere kompakte end konkurrenternes, og både lettere at installere og flytte rundt på sitet.

- Salamander Quick Lift Crane Technology er hovedsageligt baseret på gennemprøvet teknologi og giver sikrere og mere kosteffektive løft af tunge komponenter ved selv de højeste hubhøjder, når man bygger, servicerer og vedligeholder vindmøller, siger Bo Svoldgaard, senior vice president og head of innovation and concepts hos Vestas.

- Vi er begejstrede for at samarbejde med Vestas om dette unikke produkt. I dag bliver onshore-vindmøller stadig højere og når snart en hubhøjde på 200 meter, vindprojekter er mere komplekse og ofte lokaliseret i fjerntliggende områder. Efterhånden som vigtigheden af vindmølleindustrien vokser, og vindmøllerne bliver højere og kraftigere, er vi velpositionerede med denne unikke kranløsning, der giver højere sikkerhed og mere effektive løft af vindmøller på en mere bæredygtig måde end traditionelt, siger Marcus Dahlinder, CEO for S&L Access Systems.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.218