23948sdkhjf

Nu starter byggeriet af Danmarks største lynladestation

Clever har netop taget første spadestik til Danmarks største lynladestation i Odense. 

Lynladestationen bliver bygget lige ved motorvejen ved Odense SØ afkørsel 50, og det er ladeoperatøren Clever, som står bag. Den nye, store stationvil kunne lade 28 elbiler op på samme tid. Med lynopladning bliver det muligt at lade selv fremtidens elbiler op på bare 15-30 minutter.

- Lynladestationen bliver et vigtigt knudepunkt, som kommer til at binde ladeinfrastrukturen sammen i Danmark. Selvom hjemmeopladning er rygraden i ladenetværket, så skal vi også sørge for, at danskerne trygt kan køre både korte og lange ture i deres elbiler. Og når det gælder de lange ture, så er det vigtigt med lynopladning, så opladningen ikke tager længere tid, end det tager at trække frisk luft, strække benene og nyde de smukke opgivelser, siger Mette Nøhr, der er Chief Experience Officer og ansvarlig for kundeoplevelsen på lynladestationerne hos Clever.

Opbakning til de grønne biler i Odense

Til åbningen den 10. august vil der være taler fra Odense Kommunes borgmester, Peter Rahbæk Juel, by- og kulturrådmand Christoffer Lilleholt og Chief Experience Officer Mette Nøhr fra Clever, inden de tre i fællesskab vil sætte skovlen i jorden og markere byggeriets start.

- Jeg glæder mig til, at vi nu snart kan give både de odenseanske bilister og besøgende endnu bedre betingelser for at skifte til en elbil. Vi har store ambitioner om, at Odense skal være klimaneutral i 2030, og derfor er det helt nødvendigt, at flere vælger elbilen til. Jeg har et stort fokus på at udbygge mulighederne for at lade elbiler op i hele byen, da vores grønne ambitioner kun kan opfyldes, når vi gør det nemt at eje en elbil i Odense, siger Christoffer Lilleholt (V), der er by- og kulturrådmand i Odense Kommune.

Prisvindende design

Ud over at ladestationen bliver Danmarks største og kan oplade 28 biler på samme tid, så er designet af ladestationen også særegent. Det er udviklet i samarbejde mellem Clever og arkitektvirksomheden Cobe, der blandt er kendt for at arbejde med træ i sit design.

Konstruktionen af ladestationen er da også opbygget i træ, der leveres i et samarbejde mellem firmaerne Rodentia og Igate Buve.

Træet er tørret og dybdebehandlet, som gør det modstandsdygtig overfor fungicider. Konstruktionen er designet så der ikke kan ligge stillestående vand, der kan skabe råd. Derudover er træet behandlet med tre lag Svanemærket overfladebehandling som også beskytter træet. Behandlingen er laserende og derfor gennemsigtig.

Designet af Clevers lynladestationer har blandt andre vundet priser ved Danish Building Awards, Arkitekturprisen i Fredericia Kommune, ArchDaily Building of the Year og er senest blevet nomineret til EU-Kommissionens prestigefyldte arkitekturpris Mies van der Rohe Award 2022.

Lynladestationen forventes at stå færdig i første kvartal af 2022.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11