23948sdkhjf

Greentech vil købe konkurrent

56 millioner kroner er Greentech Energy Systems parat til at lægge på bordet for at opkøbe spansk konkurrent. Det vil gøre det lille danske energiselskab dobbelt så stort.
Greentech Energy har set sig lun på sin spanske konkurrent Fersa Energias Renovables. Det danske energiselskab er parat til at købe samtlige aktier i Fersa til en pris, der lyder 0,40 euro pr. aktie, skriver Greentech ifølge Dagbladet Holstebro-Stuer i en meddelelse til fondsbørsen.

Samlet set er værdien af Greentechs bud 53 millioner kroner værd, når alle aktier regnes med. Fersa blev fredag handlet til en pris, der ligger en anelse over budprisen, og den lukkede i kursen 0,43.

Greentechs bestyrelsesformand Peter Høstgaard-Jensen forklarer ifølge Dagbladet Holstebro-Struer, at buddet skal ses i lyset af Greentechs ekspansionsplaner.

- Denne strategiske industrielle transaktion vil gøre Greentech Energy Systems A/S til den førende uafhængige europæiske producent af vedvarende energi med anslået 580 MW installeret kapacitet med tilstedeværelse i mange europæiske lande, siger formanden og tilføjer:

- Vi vil åbne vigtige markeder op i Indien, Frankrig og Estland og vil styrke vores tilstedeværelse i Polen og Spanien. Kombinationen af de to selskaber vil medføre en fordobling af vores omsætning og vil mere end fordoble EBITDA og den installerede kapacitet.

Greentechs plan er at komme op på 1 MW i kapacitet med udgangen af 2013.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109