23948sdkhjf

Avis: Kinesere overvejer at købe Vestas

To kinesiske konkurrenter undersøger for øjeblikket, om det er realistisk at lægge et købstilbud på bordet hos den danske vindmølleproducent.
Ifølge Jyllands-Posten har flere danske corporate finance-folk diskuteret et eventuelt opkøb med Sinovel og Goldwind. Det er Vestas’ lave aktiekurs, der har lokket de to kinesiske selskaber ud af busken og fået dem til at kigge nærmere på det danske vindmølle-flagskib.

Men netop den lave aktiekurs kan paradoksalt nok gøre det vanskeligt at gennemføre en overtagelse af Vestas. Vindmølleproducenten har i alt 181.000 navngivne investorer, og for at kunne gennemføre et opkøb skal 90 % af disse sige ja til et salg til kineserne.

- Det er ikke oplagt, at Vestas kan sælges. Selskabet er lidt herreløst med tusindvis af aktionærer. Det er ikke sikkert, at mere end 90 % vil sige ja til et købstilbud. Der kan fx være jyske investorer, der har købt til kurs 300, og som, selvom de måske kan få 100 for den i stedet for dagens 50, vælger at takke nej, siger en centralt placeret kilde til Jyllands-Posten.

Derudover vanskeliggøres et opkøb også af Vestas’ nuværende markedsværdi på 10 mia. kr. Et opkøb i den størrelsesorden betyder nemlig, at den statslige kinesiske investeringsfond skal deltage med finansiering.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127