23948sdkhjf

100 procent vedvarende energi og 12.000 elbiler

Ny klimastrategi skal gøre hovedstadsregionen til landets mest klimaberedte og energieffektive region.
Et mål er 100 procent vedvarende energi i 2050. Et andet mål er 12.000 elbiler i hovedstadsregionen i 2015.

Ambitionerne er høje, når kommuner og region for første gang går sammen om at løse klimaudfordringerne med en fælles regional klimastrategi.
Kommune Kontaktrådet Hovedstaden (KKR) og Region Hovedstaden har netop vedtaget strategien, der bl.a. omhandler energi,- vand,- og transportområdet, og de går nu i gang med flere fælles initiativer.

- Klimaforandringerne kræver handling. Og med denne klimastrategi viser kommuner og region, at vi er klar til at handle i fællesskab. Vi tager udfordringerne op, og vi vil med konkrete projekter finde nye løsninger, og i nye partnerskaber med erhvervslivet bruge klimastrategien til også at skabe grøn vækst, siger Lars Gaardhøj, formand for Miljø- og grøn vækstudvalget i Region Hovedstaden

100 procent vedvarende energi
Et af indsatsområderne i den nye klimastrategi er energisystemet, og her inviterer Region Hovedstaden til et bredt samarbejde på tværs af kommunegrænser. Regionen ønsker at styrke samarbejdet med erhvervslivet om udvikling af nye innovative løsninger.

- Der er brug for en fælles plan for et fleksibelt og effektivt energisystem i hovedstadsregionen baseret på 100 procent vedvarende energi i 2050. Skal visionen blive til virkelighed, er der brug for samarbejde mellem alle parter og på tværs af kommunegrænser. En fælles strategi er det første skridt på vej til reelle handlinger, siger Thomas Lykke Pedersen, borgmester i Fredensborg Kommune og medlem af KKR Hovedstaden.

Et andet indsatsområde er den offentlige bilpark. Region Hovedstaden mener, at elbiler er et alt for sjældent syn på de danske veje, og det vil den lave om på. Hovedstadsregionen arbejder derfor på at blive landets førende elbilregion.

Udover målet om at 12.000 bilister de kommende år skal køre elbil, vil Region Hovedstaden og de 29 kommuner i regionen gerne udskifte dele af den offentlige bilpark med elbiler. Her er en forudsætning dog en sammenhængende infrastruktur til at oplade elbilernes batterier. Kommuner og region vil nu undersøge mulighederne for fælles indkøb af elbiler.

Region Hovedstaden har afsat 10 mio. kr. til medfinansiering af klimastrategiens initiativer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109