23948sdkhjf

Vestas-direktør: Mere af vindmølleproduktionen skal outsources

Hvis verdens største vindmølleproducenter fremover vil tjene penge, skal en større del af produktionen ligge hos underleverandører, så man kan deles om de tunge investeringer.

Sådan lyder budskabet fra Vestas driftsdirektør Tommy Rahbek Nielsen, der overfor Jyllands Postens Finans sætter ord på en af vindindustriens store udfordringer.

Det Internationale Energiagentur (IEA) har i en analyse vurderet, at installationen af vindmøller og solceller skal hæves med en faktor fire, hvis de globale udledninger af CO2 skal knækkes. Det skal ske fra et allerede rekordhøjt niveau, og skal branchen kunne følge med, kræver det altså massive investeringer fra de største spillere, hvis man insisterer på, at produktionen skal ske på egne fabrikker.

– Det er nødvendigt for at levere den volumen, der skal til, og for at alle ikke investerer sig selv til døde. Hvis Vestas, Siemens Gamesa og GE hele tiden skal investere i alting selv, så pumpes investeringerne op, og det skal betales af forbrugerne eller kunderne, siger Tommy Rahbek Nielsen til avisen.  

Vestas har gradvist udlagt mere af produktionen og montagen til underleverandører og solgte sin sidste tårnfabrik i juni. Ifølge Tommy Rahbek Nielsen fremstiller Vestas i dag 40-45 pct. af sine vinger selv.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.176