23948sdkhjf

Ørsted og CIP slås med kæmper om Skotlands havbund

Der er benhård konkurrence om Skotlands havbund, hvor energiudviklere, kapitalforvaltere og oliekæmper i øjeblikket slås for at sikre sig en adgangsbillet til de kommende års havvindseventyr.

Det skriver Børsen.

Både Ørsted og Copenhagen Infrastructure Partners, CIP, har via hvert sit konsortium meldt sig i kampen om lejerettigheder til den eftertragtede havbund, og de seneste dage har blandt andre Equinor, BP, Shell, Total og Vattenfall annonceret deres deltagelse i udbudsrunden, der lukkede fredag.

– Det er helt rigtigt, at konkurrencen er enormt hård, og det er nogle rigtigt dygtige selskaber, vi er oppe imod. Heriblandt selskaber som Ørsted og Scottishpower, som er rigtig dygtige og har nogle virkeligt flotte referencer. Så det er en benhård konkurrence, og vi må se, om vi i vores konsortium har været dygtige nok, siger Michael Hannibal, partner hos CIP til avisen.

I denne første runde udbydes havbundsarealer med plads til at udvikle op til 10 GW primært flydende havvind. ScotWind-udbuddet, der er det første af sin slags i et årti, er et skridt i den skotske regerings plan om at levere op til 11 GW havvindkapacitet i 2030.

Til projektet har Ørsted allieret sig med Falck Renewables, der har specialiseret sig i dialog med lokalsamfund om landvindprojekter, og BlueFloat Energy, der er ekspert i flydende havvind, mens CIP danner konsortium med Marubeni og SSE.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203