23948sdkhjf

Siemens Gamesa vil fastholde førerposition på havvind

Selvom både danske Vestas og amerikanske GE har oprustet inden for havvind, har tysk-spanske Siemens Gamesa igen planer om at afgive posten som global markedsleder.

Det fastslår adm. direktør Andreas Nauen overfor Børsen.

Siemens Gamesa sidder i dag på omkring 60 pct. af markedet for havvind, og den andel vil selskabet slås for at fastholde, lyder det fra direktøren.

– Jeg er ikke sikker på, at vi kan beholde en markedsandel på 60 pct., men mindst 50 pct. er det mål, vi går efter, siger Andreas Nauen til Børsen.

Udmeldingen kommer på et tidspunkt, hvor havvindindustrien de kommende år forventes at stå over for rekordmange udbud og fem måneder efter, Vestas for alvor meldte sin ind i kampen om havvind med en ny kæmpemølle på hele 15 MW.

– Vi har sagt, at vi bliver en ledende aktør i havvind. Og det bliver vi. Så må vi se på, hvad det præcist kommer til at betyde, udtalte adm. Vestas-direktør i den forbindelse til Børsen, og ifølge aktieanalysechef i Sydbank, Jacob Pedersen, er den nye mølle et afgørende våben i kampen om markedsandele.

– De kommende 15-18 måneder er der på verdensplan ordrer for 25 gigawatt. Her ville det være en katastrofe for MHI Vestas Offshore, hvis man ikke havde noget at byde ind med. Det er forhåbningen, at den nye 15 MW havvindmølle kan tage en stor del af det marked, udtalte analysechefen i februar.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.142