23948sdkhjf

Giftigt udslip ved brændselscellefabrik i Aalborg

Klokken 10.02 mandag formiddag rykkede Nordjyllands Beredskab ud efter, at der var indløbet en alarm fra brændselscelleproducenten Serenergy på Lyngvej i Aalborg.

De første meldinger lød på et større kemikalieudslip på virksomheden, der udvikler og producerer metanol-baserede brændselsceller.

Ifølge Morten Hougaard Sørensen var der tale om et udslip på 300 liter metanol, som løb ud og ned i kloakken efter nogle forsøg på et testanlæg.

- Metanol i meget høje koncentrationer slår dyr og planteliv ihjel, men hvis man fortynder det, så bliver det til gengæld til et næringsstof. Vi ringede 112, fordi det er det, man skal gøre. Brandvæsnet kunne hurtigt konstatere, at der ikke var fare for mennesker. Det alvorlige bestod i, at det var løbet ned i vores kloaksystem. Beredskabet kom så med en tankvogn, hvorfra de tømte 8000 liter vand ned i kloaksystemet for at fortynde det (metanolen, red.), fortæller Morten Hougaard Sørensen til Nordjyske.

Miljøvagten i Aalborg Kommune har været ude og vurdere situationen og har efterfølgende slået fast, at udslippet ikke udgør nogen fare for miljøet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11