23948sdkhjf

Skyder pensionsmillioner i dansk energiselskabs grønne gren

Pensionsselskabet Sampension overtager 49 procent af NRGi-koncernens vindmølle- og solcelleprojekter for et ikke nærmere udspecificeret treciftret millionbeløb.

Hos NRGI er det en aftale, der styrker grundlaget for at investere i, drive og udvikle nye vedvarende energiprojekter betydeligt.

- Vi har en klar ambition om at spille en aktiv rolle i den grønne omstilling. I den forbindelse er vi glade for at kunne byde velkommen til Sampension som ny medejer af vores nuværende og kommende projekter inden for vedvarende energi. Sampension er en solid organisation med stærke samfundsambitioner, der matcher vores egne. Jeg er sikker på, at vi sammen kan løfte ambitionerne og arbejdet mod en grønnere fremtid til nye højder, siger Jacob Vittrup, der er administrerende direktør i NRGi.

Med aftalen investerer pensionsselskabet i at blive medejere af NRGi Renewables. NRGi Renewables ejer og driver i dag 22 vindmøller fordelt i Jylland samt en solcellepark, og kan producere el, for hvad der svarer til 78.000 husstandes årlige forbrug.

- Med investeringen har vi fundet en kompetent partner, der kan være med til at sikre en langsigtet og klimavenlig forretning. Vi glæder os til et samarbejde, der gensidigt styrker mulighederne for at drive en del af den nødvendige omstilling, siger Hasse Jørgensen, der er administrerende direktør i Sampension.

Aftalen afventer godkendelse af konkurrencemyndighederne.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.141