23948sdkhjf

Q8 påbegynder udrulningen af 108 lynladestandere

Q8 har netop skudt projekt lyn-ladestander i gang.

Der er lagt ud med etablering af tre lynladestandere på Q8’s stationer på Ørestads Boulevard og Tagensvej i København, samt på Dynamovej i Herlev.

I 2022 accelererer Q8 udrulningen yderligere og udvider netværket af lynladere med minimum 20 stationer.

- De tre stationer er udvalgt som vores første fase af Q8’s udrulning af lynladere, fordi mere end 40 procent af de danske elbiler befinder sig i hovedstadsområdet. Så her er behovet størst, og her er markedet klar til at tage imod flere ladepladser. Vi tager flere skridt i 2022, hvor vi som minimum vil etablere lynladere på 20 stationer fordelt på Sjælland, Fyn og i Jylland, siger Marc Skriver-Bayer, HPC & eMobility Manager i Danmark.

De tre første stationer med nye lynladere vil sikre markant hurtigere opladningskapacitet for de 17.000 elbiler, der er registreret i hovedstadsregionen, af de i alt 41.000 danske elbiler. Dermed vil de nye ladepladser sikre en større tilgængelighed, der hvor behovet lige nu er størst, og være med til at understøtte den fortsatte elektrificering af den danske bilpark og gøre danskerne mere trygge ved at vælge elbil.

El får os til at tanke på nye måder

Lynladernes effekt kommer til at ligge på 150 kW, hvilket er væsentligt højere end de nuværende knap 50 kW på en almindelig hurtiglader, hvor det tager omkring halvanden time for en fuld opladning. En fuld opladning kan altså gøres på ca. en tredjedel af tiden ved en lynlader, alt afhængig af bilens og batteriets kapacitet.

Q8 tror dog, at mange elbilister vil satse på ladetider på 10-20 min., som kan være nok til at nå frem til næste destination.

- Vi forventer, at elbillisterne i højere grad i fremtiden vil fokusere på at lade op til det umiddelbare kørselsbehov. Det vil sige frem til næste opladningsmulighed på arbejdet, ved en servicestation med ladestander eller ved en offentlig ladeplads, da det sparer bilisten tid under rejsen. Det sikrer mere fleksibilitet for elbilisterne, når man kan være sikker på, at der er tilgængelig og tilstrækkelig ladeinfrastruktur med lynladere. Vores mål er at gøre det nemt og enkelt at køre elbil på tværs af hele Danmark, siger Marc Skriver-Bayer.

Sammen med det svenske elselskab Skellefteå Kraft har danske Q8 og svenske OKQ8 et fælles mål om at etablere minimum 400 stationer og 1.100 ladepunkter med lynladere på tværs af de to lande frem til 2026.

Aftalen med Skellefteå Kraft er en del af Q8 og OKQ8 Scandinavias strategiske målsætning om, at alle deres aktiviteter samt de produkter, de sælger, samlet set skal være klimaneutrale i 2045.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094