23948sdkhjf

Blød lerbund udsætter udbuddet for stor havmøllepark

Energistyrelsen har sat udbuddet for Hesselø Havvindmøllepark på pause. 

Årsagen er at der er behov for at analysere resultaterne af de indledende forundersøgelser af havbunden yderligere, da der er konstateret blød ler-bund i særligt de øverste 20-30 meter under havbunden. 

Det indikerer dermed mindre gunstige bundforhold end oprindeligt anført i finscreening-rapporten, og det kan medføre tekniske udfordringer i forbindelse med etablering af parken, skriver Energistyrelsen i en pressemeddelese.

Energinets konsulenter foretager på nuværende tidspunkt laboratorie-analyser af den bløde bunds styrkeegenskaber. Disse analyser forventes afsluttet i efteråret 2021, hvorefter Energistyrelsen forventer at indlede en ny markedsdialog for at drøfte konsekvenserne af resultaterne med markedsaktørerne.

På baggrund af resultaterne af analyserne samt markedsdialogen vil alt input blive sammenholdt, og den videre proces for udbuddet vil blive besluttet.

Fortsætter forundersøgelser

Udsættelsen af udbuddet får ikke betydning for Energinets arbejde med forundersøgelser, som fortsætter efter tidsplanen.

Det oplyser Energinet i en pressemeddelelse., 

Pausen i forhold til udbuddet for Hesselø Havvindmøllepark medfører ikke konsekvenser for tidsplanen for forundersøgelserne og miljøvurderingsprocessen. Her fortsætter arbejdet derfor som planlagt jf. pålæg fra Energistyrelsen herom, og Energinet vil derfor fortsætte arbejdet på land og på havet for at løse opgaven med at klarlægge alle miljøforhold og skaffe det bedst mulige grundlag for projektet.

Kommenter artiklen (4)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.141