23948sdkhjf

Dansk Energi: 850 millioner bringer os et stykke af vejen

Folketinget har netop vedtaget at afsætte 850 millioner kroner til at støtte udviklingen af power-2-x som en bæredygtig industri.

Hos brancheorganisationen Dansk Energi hilser man posen med penge meget velkommen.

– Det er en god aftale, og det er godt, at regeringen sammen med Folketinget handler hurtigt og med en god pose penge tager et skridt i retning af dansk deltagelse i IPCEI. 850 millioner kroner bringer os et stykke ad vejen mod opbygning af en ambitiøs dansk PTX-industri, siger Lars Aagaard, der er administrerende direktør for Dansk Energi i en pressemeddelelse.

Dansk Energi mener, at Danmark med aftalen øger chancen for at opbygge en stærk dansk industri knyttet til at omdanne grøn strøm til grøn brint og videre derfra til de brændstoffer (Power-to-X), som skal bruges i fremtidens tunge transport og i skibs- og luftfarten.

Aftalen finansieres med midler fra blandt andre corona-reserven på finansloven for 2021, Forskningsreserven, Eksportpakke 2 og fra puljen til grundbeløbets ophør på decentrale fjernvarmeværker.

Hos Dansk Energi mener man dog, at det kan vise sig, at der er brug for flere tiltag og yderligere finansiering, såfremt alle danske projekter kommer gennem det europæiske nåleøje.

- Danmark har billig grøn el, vi har teknologileverandører, vi har store transportvirksomheder og et velfungerende energisystem. Derfor har vi alle muligheder for at huse dele af den globale industri, der vil opstå ved europæisk sats på grøn brint. Men det kræver, vi indgår i et europæisk samarbejde om teknologiudvikling, og at der løbende følges op med nationale politiske tiltag, siger Lars Aagaard.

- Danske virksomheder står på spring med ambitiøse projekter, og med aftalen i dag har regeringen og Folketingets partier vist politisk lydhørhed. Jeg tror på, at dette er starten på et parløb med PTX-industrien og det politiske Danmark om at sikre succes – af hensyn til klimaet og til muligheden for at skabe endnu flere grønne job, siger Lars Aagaard.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11