23948sdkhjf

Testcenter i Nordjylland gearer op til kæmpemøller

Gennem 10 år er det bare gået en vej i testcentret i Østerild. Alt bliver større - og det gælder ikke bare møllerne.

- Efterhånden som møllerne skiftes ud og bliver større, skal installationerne i testcentret også bygges ud så de passer til møllernes stadig større effekt, fortæller driftsleder Poul Falk, Testcenter Østerild.

Af den grund er kapaciteten på elnettet i foreløbig den sydlige del af testcentret udbygget fra 16 til 32 MW og det samme vil ske i løbet af efteråret i den nordlige del af testcentret, forklarer Poul Falk.

- Når vi er færdige, vil der fra standplads 2 til 8 være 32 MW, mens standplads 1 og 9 stadig vil være på 16 MW, men udbygningen af nettet i testcentret er helt nødvendigt, hvis vi ser ind i en fremtid, hvor testmøllerne får stadig større effekt, siger Poul Falk.

Og det sker snart. Den næste mølle Siemens Gamesa rejser i testcentret, får en effekt på 14 MW, 3 MW mere end effekten på den mølle, Siemens i øjeblikket tester på standplads 8.

De stadige forandringer i testcentret stiller også krav til fremkommeligheden på vejene til testcentret, ikke mindst fra Hanstholm Havn, som modtager både mølletårne og vinger. De køres ad landevejen fra havnen til testcentret, og nu skal den sidste hindring på vejen fjernes. Det er krydset ved Hjardemålvej - Gl. Aalborgvej, som nu bygges om, så de store transporter nemmere kan klare svinget til venstre ind på Gl. Aalborgvej.

Læs artiklen i sin fulde længde på Jern & Maskinindustrien eller Nordjyske. Bemærk at det kræver abonnement. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078