23948sdkhjf

Øresundsbron dobler op på solceller

Solcelleanlægget ved Øresundsbrons betalingsanlæg bliver dobbelt så stort. 

Ved togsporene mellem vejbanerne, i begge retninger af betalingsanlægget, bliver der netop nu monteret yderligere 1.500 kvadratmeter solcellepaneler. Det eksisterende solcelleanlæg fra sommeren 2018 udvides således til 3.000 kvadratmeter. 

Siden den 2. maj 2018 er der blevet produceret 894 MWh solenergi. Med dobbelt så mange solcellepaneler forventes anlægget nu at levere ca. 500.000 kWh om året, hvilket altså svarer til ca. 10 procent af den elektricitet, der er nødvendig for at drive forbindelsen.

- År for år reducerer vi forbindelsens energiforbrug, og siden det første hele år i 2001 er energiforbruget mere end halveret. Med en større andel af egenproduceret el fra solenergi tager vi endnu et skridt mod en klimaneutral drift i 2030, siger Bengt Hergart, anlægsdirektør på broen. 

Øresundsbro Konsortiets beslutning om at producere mere el med solenergi er blevet muliggjort gennem samarbejdet med Svedab, der både ejer grunden ved brofæstet og halvdelen af konsortiet.

Svedab har også været med til at finansiere udvidelsen af solcelleanlægget.

- Med en døgnåben forbindelse vil vores egenproducerede el fra solenergi altid komme i brug, så vi behøver ikke at lagre overskud, men kan altid bruge det til lyset i tunnelen eller til at holde drifts- og trafiksystemerne kørende, siger Christian Tolstrup.

Undersøger muligheder

Udvidelsen sker på en vold, der ligger lige ved siden af de nuværende solcellepaneler.

- Vi vil nu undersøge andre områder på forbindelsen, hvor det på længere sigt skulle være muligt at etablere solcellepaneler, siger Christian Tolstrup.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.078