23948sdkhjf

Nye energiprojekter på vej

Fjernvarmeforsyning

Kerteminde Byråd har godkendt et projektforslag fra Kerteminde Forsyning - Varme A/S om fjernvarmeforsyning af det nye boligområde Vejlegård i Kerteminde.

Projektforslaget drejer sig om fjernvarmeforsyning af cirka 75 nye åben-lave boliger i Kerteminde inden for lokalplan nr. 294 nyt boligområde Vejlegård.

Anlægsudgifterne er opgjort til cirka 3,2 mio. kr. eksklusive moms til etablering af fjernvarme-distributionsnet og stikledninger.

Solcelleanlæg

Vesthimmerlands Kommune har modtaget en ansøgning vedrørende etablering af et solcelleanlæg på et areal ved Mosbækvej.

Vesthimmerland Byråd har besluttet, at igangsætte lokalplanlægning for projektområdet, så ansøgningen kan imødekommes.

I første omgang gennemføres en fire uger lang fordebat med indkaldelse af ideer og forslag fra 1. juni 2021.

Varmepumpeanlæg

Halsnæs Byråd har besluttet at igangsætte lokalplanlægning, som kan bane vej for nybyggeri af faciliteter til Natur og Vej og et nyt varmepumpeanlæg til Halsnæs Forsyning på Havnesvinget i Frederiksværk.

Natur og Vejs byggeri vil blandt andet omfatte bilværksted med vaskeplads, garage til kommunens køretøjer, lagerplads til materiale, salthal og medarbejderfaciliteter.

Halsnæs Forsynings projekt omfatter et varmepumpeanlæg med varmeoptagere, maskinhal mv. på 20MW til fjernvarmeforsyning baseret på luft til vand varme.

Solcelleanlæg

European Energy har ansøgt Nordfyns Kommune om igangsættelse af nyt plangrundlag for et solcelleanlæg syd for Østrup, hvilket kommunalbestyrelsen har sagt god for. I første omgang gennemføres der en fordebat med indkaldelse af ideer og forslag.

Projektområdet er cirka 107 hektar stort og ligger syd for kulturmiljøet "Østrup landsby og hovedgård". Selve anlægget vil udgøre cirka 100 hektar og har en forventet levetid på cirka 30 år.

Solcellepark

Københavns Borgerrepræsentation har vedtaget tillæg 1 til lokalplan 199 Damhusåen, Valby endeligt.

Tillægget gør det muligt for Hofor at anvende dele af sit areal på Parkstien 10 til solcellepark.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.203