23948sdkhjf

Dall Energy styrker sine pyrolyseaktiviteter

Efter et rekordgodt 2020, en stærk pipeline og med et nyt pyrolysekoncept på vej styrker Dall Energy nu organisationen og etablerer en ny engineering-afdeling.

Samtidig har Dall Energy ansat Rasmus Glar Nielsen som engineering-chef.

Rasmus Glar Nielsen har omfattende erfaring med pyrolyse- og forgasningsteknologi, idet han stod for den tekniske udvikling af Pyroneer-forgasningsteknologien hos Dong Energy (nu Ørsted, red. ). Rasmus er uddannet civilingeniør indenfor Energiteknik og har en Ph.D. i forgasning af biomasse. 

- Vi er rigtigt glade og stolte over, at Rasmus har valgt at blive en del af vores stærke team indenfor pyrolyse & forgasningsteknologi. Vi er sikre på, at vi med Rasmus’ stærke kompetencer og ildhu vil opnå endnu bedre resultater i fremtiden, siger CEO hos Dall Energy, Jens Dall. 

Fra Asnæsværket til Billund

Det er især væsentligt at bide mærke i, at Rasmus Glar Nielsen har været med ombord på Ørsteds projekt Pyroneer. Dall Energy er netop gået ind i projektet, har CEO Jens Dall tidligere fortalt til Energy Supply.

Projektet udvikles og demonstreres i samarbejde med Billund Varme og Grindsted Varme.

Processen i projektet bygger meget enkelt fortalt på en opvarmning af restproduktet fra spildevandsrensning til en temperatur på 600-700 grader. Ved opvarmningen vil ca. en tredjedel af restproduktet fra spildevandsrensningen gå på gasform inde i det lukkede anlæg. Den del af restproduktet, som bliver på fast form, separeres fra gassen og bliver til biochar.

- Dette pyrolysekoncept har enormt potentiale og Rasmus Glar Nielsen kommer med sin omfattende know how på området til at få en nøglerolle i udviklingen af denne teknologi. I øjeblikket forberedes et fuld-skala demonstrationsanlæg i Billund, som sættes i drift i 2024, fortæller direktør, Jens Dall Bentzen.  

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093