23948sdkhjf

Energinet: Ingen bekymring over ophævet VVM-tilladelse

Miljø- og Fødevareklagenævnet har netop ophævet Miljøstyrelsens tilladelse til, at Energinet kan udvide eltransmissionsnettet og lave landanlæggene til den kystnære havmøllepark Vesterhav Syd.

Det betyder, at Miljøstyrelsen skal udarbejde en ny VVM-tilladelse, hvori der indgår en fuld konsekvensvurdering af projektets påvirkning af Natura 2000-område nr. 86, Skjern Å og ikke blot en væsentlighedsvurdering. 

Hos Energinet, der allerede har afsluttet sit arbejde i forbindelse med tilslutningen af Vesterhav Syd vækker ophævelsen ikke bekymring. 

- Det er vores umiddelbare vurdering, at der er tale om et supplement til en del af den oprindelige miljøkonsekvensrapport, og at det ikke medfører ændringer for de kabler, der allerede er lagt i jorden, og den station, der er udbygget, lyder det fra Peter Kruse Ibsen, afdelingsleder i Energinets afdeling for Arealer og Rettigheder.

Hvad der nu yderligere skal ske i forhold til at der skal udstedes en ny VVM-tilladelse, drøfter Energinet nu med Miljøstyrelsen.

Energinet har i forbindelse med de landsbaserede anlæg etableret en  højspændingsstation til opsamling af strømmen, et ca. 48 km langt 150 kilovolt kabel fra kabelstationen til den eksisterende transformerstation i Stovstrup samt nye tekniske installationer på højspændingsstation i Stovstrup.

Hos Vattenfall, der skal opføre både Vesterhav Syd og Vesterhav Nord, har man ingen kommentarer til ophævelsen, men henviser til Energinet.

- Det er Energinet, der har ansvaret for miljøvurderingen af landanlægget og er bygherre på det anlæg den afgjorte klage vedrør. Vi har tillid til, at Energinet afklarer i forhold til miljøvurderingen. Arbejdet på selve Vesterhav Syd parken forsætter som planlagt og tilsluttes den del af det danske transmissionsnet Energinet har udvidet, oplyser kommunikationschef hos Vattenfall, Esben Baltzer Nielsen til Energy Supply.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156