23948sdkhjf

Vestas sælger sin sidste tårnfabrik

Vestas har solgt sin tårnfabrik i Pueblo i den amerikanske delstat til CS Wind.

CS Wind er en koreansk tårnproducent, som har aktiviteter i Vietnam, Malaysia, Kina, Taiwan og Tyrkiet. Virksomheden samarbejder blandt andet med Vestas i Taiwan, hvor man for øjeblikket er ved at opskalere produktionen.

Vestas sælger fabrikken i Pueblo for at kunne øge fokus på sine kerneaktivteter, som produktion af tårne altså ikke er en del af.

Som en del af aftalen vil Vestas fortsat aftage en vis mængde tårne, men CS Wind har også som ambition at producere tårne til andre vindmølleproducenter fra fabrikken.

- På tværs af vores globale leverandørkæder involverer vi flere partnere for at udbygge det fundament, vi har etableret for vindenergi. Det inkluderer en justering af vores egne ressourcer til, hvor de kan være mest effektive, og at overføre dele af vores operationelle setup til at blive drevet af andre industriledere, som kan skabe mere værdi og sikre yderligere langsigtede job, siger executive vice president og COO hos Vestas, Tommy Rahbek Nielsen.

Tårnfabrikken i Pueblo blev etableret i 2009 som en af de største i verden. Den har mere end 500 ansatte og producerer mere end 3.000 tårne om året.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.204