23948sdkhjf

Siemens Gamesa-boss: Vestas har haft bedre teknologi

I sommeren 2020 overtog Andreas Nauen jobbet som CEO hos Siemens Gamesa. Den tysk-spanske vindmølleproducent havde store underskud – især forårsaget af koncernens landmølle-aktiviteter.

Samtidig kunne han se over på konkurrenten Vestas, der havde branchens bedste overskudsgrad, netop takket være succes på land.

- Jeg tror, den afgørende forskel er, at de har haft bedre teknologi. De investerede mere onshore, end vi gjorde. Det er vi nødt til at indhente, og det forsøger vi konstant at gøre. Det, der gjorde os succesfulde og har fastholdt vores succes offshore, er vi nødt til også at gøre onshore. Hvis du sammenligner vores R&D-investeringer (forskning og udvikling, red.) med Vestas’, var vi langt fra. Og de konsoliderede deres onshoreteknologi langt tidligere, end vi gjorde, da vi havde travlt med fusionen (mellem Siemens Wind Power og Gamesa, red.), siger Andreas Nauen til Finans.

Han har derfor valgt at øge Siemens Gamesas udviklingsomkostninger markant. Mens Vestas i 2020 brugte 331 millioner euro (2,5 milliarder kroner) på forskning og udvikling, var det tilsvarende tal hos Siemens Gamesa 231 millioner euro (1,7 milliarder kroner). Det er øget yderligere i 2021, og i første halvår har man investeret 154 millioner euro (1,1 milliarder kroner.

Originalartikel: https://finans.dk/indsigt/ECE12998741/siemens-gamesas-topchef-vi-haler-ind-paa-vestas-teknologisk/?ctxref=forside

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.157