23948sdkhjf

Varmeværks-bestyrelse: Luk værket og indfør individuelle varmepumper i stedet

Artiklen er ændret den 1. juni 2021, kl. 11.18 med præciseringer af scenarier og de medfølgende varmepriser.

Luk værket og indfør individuelle varmepumper i stedet.

Sådan lyder opfordringen fra bestyrelsen hos Hyllinge-Menstrup Kraftvarmeværker, når de tirsdag den 8. juni kalder andelshaverne til generalforsamling. 

Såfremt der stemmes for det forslag slipper de 220 varmekunder, der er koblet på varmeværket, som er et af landets dyreste, fri og kan selv vælge opvarmingsform. 

Det skriver SN.dk

Ingeniørfirmaet Niras har regnet på en række fremtidsscenarier. Der er regnet på Plan A som er en lukning samt Plan B som er en fortsat drift.

Scenariet med en lukning af det gasfyrede kraftvarmeværk betyder, at en del af varmekunderne kommer til at spare penge, ligeledes vil en del af varmekunderne spare penge ved fortsat drift. 

- Samlet set får vi mest varme for pengene ved at skifte gassen ud med store varmepumper og fortsætte den kollektive varmeforsyning. Men vi har også et ry og rygte at tage hensyn til. Og i en tid, hvor det myldrer med usande påstande, løbesedler i postkasserne, ballade og retssager, der er med til at tale vores dejlige lokalområde ned, er det bestyrelsens overbevisning, at vi er bedst tjent med et farvel til fjernvarmen, siger formand for Hyllinge-Mentrup Kraftvarmeværk, Christian Olsen Bidstrup.

Opfordringen til at stemme for en lukning af værket - selvom en konvertering og fortsat varmedrift med en stor varmepumpe vil være billigst - kommer blandt andet efter at foreningen Landsby Nærdemokrati har skabt røre i andedammen. Foreningen har allieret sig med en fransk advokat og vil sammen med en række varmekunder, der har opsagt deres aftale med fjernvarmen sagsøge kommunen og kraftvarmeværket for et stort millionbeløb.

Hvis en lukning af varmeværket skal blive en realitet kræver det dog et halvtreds procents flertal.

(Forsidefoto: Colourbox)

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078