23948sdkhjf

Affaldssortering: Blot hver 10. kommune når deadline

Blot 9 af landets 98 kommuner er klar til at affaldssortere i ni fraktioner fra 1. juli 2021. Hele 74 kommuner har søgt dispensation, mens de resterende 15 blot har meddelt, at de ikke kommer til at overholde deadline.

Det skriver Jyllands-Posten, efter en rundspørge i Kommunernes Landsforenings blad Momentum tidligere på året viste, at 8 af 10 kommuner ikke forventede at nå i mål med opgaven.

Urealistisk tidsfrist

Ingen af de 11 nordjyske kommuner kan overholde de nye regler om affaldssortering fra 1. juli. De har derfor alle søgt om dispensation.

- Den frist, der blev sat, var efter vores overbevisning urealistisk, siger Birgit Hansen (S) til Nordjyske.

Hun er både borgmester i Frederikshavn Kommune og formand for Miljø- og Forsyningsudvalget i Kommunernes Landsforening.

Gøres ikke over night

Holdningen er den samme et par hundrede kilometer mod syd i Holbæk Kommune, hvor man har fået dispensation til 1. oktober 2022.

- Det er den eneste rigtige beslutning, for det er umuligt at nå for de fleste. Det er ikke noget, man bare lige indfører over night, siger Annette Vangslev, der er affaldschef i FORS, der står for affaldshåndteringen i Holbæk Kommune, til TV2/Øst.

Fakta: Det siger loven

I affaldsbekendtgørelsen stilles der krav til særskilt indsamling af følgende fraktioner i en henteordning senest 1. juli 2021:

Madaffald – Papiraffald – Papaffald – Plastaffald – Glasaffald – Metalaffald – Mad- og drikkekartoner – Farligt affald – Restaffald

Ovenstående fraktioner skal altså fremover indsamles i henteordninger ved husstanden, da der skal være samme muligheder for at sortere, ligegyldig hvor man bor - på tværs af Danmark. Derfor defineres en henteordning i nærværende vejledning i udgangspunkt som affaldsindsamling, hvor fast indsamlingsmateriel står på matriklen. I nærmere beskrevne tilfælde kan indsamlingsmateriellet placeres husstandsnært.

(Kilde: ”Vejledning om indsamling af husholdningsaffald”)

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078