23948sdkhjf

Vindmølleboom har ikke givet bedre bundlinjer i industrien

Sidste år blev der på globalt plan opsat vindmøller med en samlet kapacitet på 93 GW, og det er rekord. Det burde betyde gyldne tider for både vindmølleproducenter og deres leverandører, men sådan er det bare ikke skriver Finans.

Mens udviklingsselskaber som Ørsted og European Energy præsenterer rekordoverskud, kører vindmølleproducenter som Siemens Gamesa og GE med underskud. Også længere nede i fødekæden hos underleverandører er det en kamp at få bundlinjen til at balancere.

Ifølge aktieanalysechef i Sydbank, Jacob Pedersen, lider mange virksomheder blandt andet under, at en række lande fra 2017 begyndte at udfase statsstøtteordninger og i stedet gik over til at opføre nye vindmølleparker via auktionsrunder.

- Man er i gang med at absorbere de meget store prisfald, man oplevede på vindmøller i 2017, 2018 og 2019. Oven i det har vi haft en situation, hvor corona har givet noget modvind. Nu oplever vi så, at prisen på råvarer fiser i vejret. Det er egentlig bare med til at fastholde, at det overordnede indtjeningsniveau i den her industri er for lavt, siger Jacob Pedersen til Finans.

Han forventer dog, at markedet vil normalisere sig i løbet af de kommende år, blandt andet via øget konsolidering i branchen, og at virksomhederne dermed vil kunne forbedre deres indtjening.

Originalartikel: https://finans.dk/erhverv/ECE12971539/paa-trods-af-enorm-vaekst-groenne-vindere-som-vestas-kaemper-med-at-tjene-penge/?st=1&ctxref=forside

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172