23948sdkhjf

Energiklynge-center videreføres på Sjælland

14 kommuner og Region Sjælland bakker op om en videreførelse af Energiklyngecenter Sjælland. Centret videreføres som forening med en bestyrelse bestående af repræsentanter fra kommuner og Region Sjælland.
Energiklyngecenter Sjælland er en regional samarbejdsplatform for projekter inden for energi, klima og miljø, hvor grundstenene er videns- og erfaringsudveksling, lokal grøn vækst og CO2 reduktioner. Centret har siden sin start i 2009 været finansieret af regionale og internationale projektmidler - en finansiering der ophører 1. maj 2012.

Men der er fortsat behov for en koordineret og fælles indsats på energi- og klimaområdet på tværs af kommunerne. Derfor blev det på den stiftende generalforsamling bestemt at føre Energiklyngecenter Sjælland videre som en erhvervsdrivende forening, en beslutning, som bakkes op af 14 kommuner og Region Sjælland. Centret får fra 1. maj en ny bestyrelse bestående af: Lars Mørk, Ringsted kommune, Anders Asmind, Holbæk kommune, Flemming Kortsen, Slagelse Kommune, Martin Holgaard, Roskilde kommune og Tonni Kragh Region Sjælland.

Formlen for succes
- Hvad er det vi er bedre til sammen end hver for sig? Det spørgsmål stiller vi ofte vores kommunale samarbejdspartner. Vi leder hele tiden efter projekter, som har fællesnævnere for kommunerne i Region Sjælland, og hvor det giver mening at løfte i flok, og dele erfaringerne med hinanden, fortæller centerchef Helle Voss Marker om centret daglige virke og opgaver - og hun tilføjer:

- Og det har vi selvfølgelig tænkt os at fortsætte med.

Energiklyngecenter Sjælland har de sidste to år skabt energiklynger på tværs af kommunerne i Region Sjælland. Der er sat projekter i søen om energilandsbyer, erhvervssamarbejder hvor kommunernes håndværkere får mulighed for efteruddannelse på energifronten samtidig med, at de samles i nye samarbejdsformer for tværs af faggrænser. Der samarbejdes også på tværs af kommunegrænserne om vindenergi, biogas, nærvarme og grønne indkøbsordninger. Som sidste nye skud på stammen skal Energiklyngecenter Sjælland sammen med Symbiosecentret i Kalundborg hjælpe med at udbrede symbiosetankegangen til øvrige kommuner i regionen. Planer som nu kan blive indfriet med centrets videreførelse.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094