23948sdkhjf

Stor energikoncern ramt af hackerangreb

Norlys har natten til torsdag d. 20. maj været ramt af et DDoS-angreb, som har overbelastet indgangene til flere af koncernens systemer og medført nedbrud visse steder. Ingen kundedata er blevet kompromitteret i forbindelse med angrebet.

 Det oplyser Norlys i en kort pressemeddelelse torsdag aften.

Nedbruddet har blandt andet medført, at flere kunder har oplevet udfordringer med at tilgå en række af Norlys’ produkter, herunder web-TV og TV-boksen fra Stofa, der er en del af Norlys-koncernen.

Alle kunderettede systemer er dog oppe at køre igen.

- Vi er enormt kede af de gener angrebet har betydet for vores kunder. Vi er i tæt dialog med relevante aktører og myndigheder om hændelsen og har taget alle nødvendige skridt for at rette op på nedbruddet, siger pressechef i Norlys Josefine Kofoed og fortsætter:

- Vores sikkerhedsforanstaltninger har virket efter hensigten, og det er vigtigt for os at understrege, at selvom vores kunder desværre har været berørt af situationen, er ingen kundedata blevet tilgået udefra.

Norlys kan dermed oplyse, at de tekniske udfordringer, som koncernen oplevede tidligere på dagen, var konsekvensen af et DDoS-angreb.

Hvad er et DDoS-angreb?

DDoS-angreb (Distributed Denial of Service) er et distribueret netværksangreb.

Med det formål at overskride webstedets kapacitet til at håndtere flere anmodninger og forhindre webstedet i at fungere korrekt, sender angrebet en utallige anmodninger til et websted.

Webserverere har en endelig grænse for det antal anmodninger, de kan håndtere samtidig. Ud over serverens kapacitetsgrænse har den kanal, der forbinder serveren til internettet, også en begrænset båndbredde/kapacitet.

Når antallet af anmodninger overstiger kapacitetsgrænsen for alle komponenter i infrastrukturen, påvirkes serviceniveauet på en af følgende måder:

  • Besvarelsen af anmodninger bliver meget langsommere end normalt.
  • Nogle – eller alle – brugeres anmodninger kan blive totalt ignoreret.

Kilde: Kaspersky

Kommenter artiklen (2)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.079