23948sdkhjf

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Danmarks Grønne Investeringsfond

Der er udpeget tre nye medlemmer til Danmarks Grønne Investeringsfonds bestyrelse. Den nye bestyrelse får til opgave at styrke fondens arbejde med at finansiere grønne virksomheder i hele landet.

Per 1. maj 2021 indtrådte Gert Jonassen, adm. direktør i Arbejdernes Landsbank, Claus Von Elling, formand for 3F Byggegruppen, og Marie Bender Foltmann, Vice President i ATP i bestyrelsen.

Derudover fortsætter Anders Eldrup, der blev udpeget som bestyrelsesformand 1. marts sidste år, mens Lars Therkildsen og Merete Lundbye Møller er genudpeget for en ny periode. 

- Danmarks Grønne Investeringsfond er sat i verden for at kommercialisere og skalere virksomheder, der sætter et grønt og bæredygtigt aftryk på Danmark og resten af verden. Det er afgørende, at vi kan være brobygger og finansieringspartner, når vi skal udvikle fremtidens grønne teknologier, som skal hjælpe os i mål med at reducere vores CO2-udledning med 70 pct. Derfor er jeg glad for at byde velkommen til tre nye stærke kræfter, der skal hjælpe os med at styrke den indsats yderligere, siger Anders Eldrup. 

Danmarks Grønne Investeringsfond fik i september 2020 yderligere 6 mia. kr. til at udvikle nye grønne teknologier som en del af Danmarks Grønne Fremtidsfond. Pengene skal gå til projekter med dokumenterbare grønne løsninger, der bidrager positivt til klimaregnskab, natur og miljø.

Kilde: Danmarks Grønne Investeringsfond

AquaDjurs A/S

Jørgen Andersen er indtrådt i bestyrelsen hos AquaDjurs A/S i stedet for Max Varnum Pedersen (kilde: CVR).

AquaDjurs A/S driver spildevandsanlæg i Norddjurs Kommune samt fire kommunale vandværker beliggende i tidligere Rougsø Kommune.

Babcock & Wilcox Vølund A/S

Martin Oehlenschlæger er udtrådt af direktionen hos Babcock & Wilcox Vølund A/S. Brandy Lynn Johnson Aungst og Gary Cambell Cochrane er indtrådt i bestyrelsen i stedet for Jacqueline Marie Opal og Jimmy Brian Morgan. Samtidigt er Anders Rotbøl Primdahl indtrådt som medarbejdervalgt bestyrelsesmedlem i stedet for Helge Steenstrup (kilde: CVR).

Babcock & Wilcox Vølund er leverandør af waste-to-energy teknologi.

Fairwind A/S

John Jørgen Funch er indtrådt i bestyrelsen hos Fairwind A/S i stedet for Maciej Suchy (kilde: CVR).

Fairwind A/S er beskæftiget med installation af vindmøller og andre relaterede arbejdsområder.

Grundfos Holding A/S

Cindy Grönke og Jacoba Theresia Maria van der Meijs er indtrådt i bestyrelsen hos Grundfos Holding A/S i stedet for Anders Jakob Vedel (kilde: CVR).

Grundfos er en af verdens største producenter af pumper. 

Lillebælt Vind A/S

Bjarke Butt Eriksen er udtrådt af bestyrelsen hos Lillebælt Vind A/S (kilde: CVR).

Lillebælt Vind A/S udvikler en havmøllepark i Lillebælt.

Lolland Forsyning A/S

Leonie Bøgelund Jensen, Thor Larsen og Zoran Maric er indtrådt som medarbejdervalgt bestyrelsesmedlem hos Lolland Forsyning A/S i stedet for Susanne Henningsen, René Dickie Jørgensen og Jesper Kristensen. Samtidigt er Leonie Bøgelund Jensen, Thor Larsen og Zoran Maric indtrådt som koncernmedarbejdervalgt bestyrelsesmedlem hos Lolland Energi Holding A/S i stedet for Susanne Henningsen, René Dickie Jørgensen og Jesper Kristensen (kilde: CVR).

Lolland Forsyning står for forsyning af el, vand, varme og spildevand på Lolland.

Lygas+ A/S

Morten Breum Søberg er indtrådt i bestyrelsen hos Lygas+ A/S (kilde: CVR).

Lygas+ A/S er en gasservicevirksomhed.

Stiesdal A/S

Peder Riis Nickelsen er indtrådt i direktionen hos Stiesdal A/S. Samtidigt er Tove Feld og Heidi Hjelm Kamstrup indtrådt i bestyrelsen hos Stiesdal A/S, Stiesdal Fuel Technologies A/S, Stiesdal PtX Technologies A/S og Stiesdal Offshore Technologies A/S (kilde: CVR).

Stiesdal A/S er en udviklingsvirksomhed inden for vindmølleindustrien.

VCS-TA A/S

Mads Leth er indtrådt i direktionen hos VCS-TA A/S i stedet for Henrik Werchmeister (kilde: CVR).

VCS-TA A/S er en del af VandCenter Syd A/S, der er et af Danmarks største vandselskaber.

Vertikal AI ApS

Daniel Alan Ellis og Thomas Kevin Brady er indtrådt i direktionen hos Jr. Vertikal AI ApS i stedet for Martin Bach-Andersen. Daniel Alan Ellis er indtrådt som bestyrelsesformand i stedet for Allan Møller Larsen, der dog forbliver i bestyrelsen. Samtidigt er Thomas Kevin Brady Jr. Indtrådt i bestyrelsen i stedet for Lars Engel Friis og Martin Bach-Andersen (kilde: CVR).

Vertikal AI ApS udvikler kunstig intelligens til vindmøller. 

Welltec International A/S

Michel Hourcard er indtrådt i bestyrelsen hos Welltec International A/S (kilde: CVR).

Welltec A/S producerer robotteknologi til olie- og gasudvinding.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.079