23948sdkhjf

Verdo lægger trecifret millionminus til millionminus på bundlinjen

2020 blev året hvor Verdo tog sig en på sinkadussen på grund af nedskrivningen af fjernvarmenettet og kraftvarmeværket i Randers.

Koncernen fik samlet set en omsætning på 2,4 mia. kroner mod 2,6 mia. kroner året før og et driftsresultat på 83 mio. kroner mod 99 mio. kroner i 2019. 

Resultatet før skat endte på -408 millioner kroner mod et lidt mindre minus i 2019 på -268 millioner kroner. 

Ledelsen er da heller ikke helt tilfreds med resultatet – heller ikke selv om minusset på bundlinjen kommer sig af nogle særlige omstændigheder, der er knyttet til aktiviteter i 2020. 

Som oplyst i november 2020 har Verdo nedskrevet værdien af fjernvarmenettet og kraftvarmeværket i Randers i henholdsvis Verdo Varme A/S og Verdo Produktion A/S med 307 millioner kroner. Nedskrivningen påvirker årets resultat negativt med 217 millioner kroner, da koncernen allerede i foregående regnskabsår havde hensat 90 millioner kroner. 

Uden de særlige poster ville årets omsætning være 2,3 milliarder kroner og resultatet være -140 millioner kroner. 

- Yderligere har den milde vinter i 2019/20 og COVID-19 påvirket indtjeningen i koncernens varmerelaterede forretninger som handel med brændsler samt udvikling og etablering af energianlæg, og resultatet for det kommercielle område var derfor lavere end ventet, skriver Verdo i en pressemeddelelse.

Tilpasset koncernen

I løbet af året har der været internt fokus på at tilpasse koncernen til fremtidige udfordringer.

- I 2020 har vi ydet en stor indsats for at afslutte åbne sager hos myndighederne og på at styrke dialogen med kunder og samarbejdspartnere, siger CEO i Verdo, Jakob Flyvbjerg Christensen.

Han understreger at Verdo – trods det negative resultat – er en solid virksomhed med god likviditet og at selskabet dermed har finansiel styrke til fremtidige investeringer i bæredygtige løsninger.

Verdo har i 2020 vedtaget en ny strategi, hvor der er defineret fire centrale opgaver for koncernen i de kommende år.

I begyndelsen af 2021 har Verdo ligeledes ændret organisationen, så der bliver en klarere adskillelse mellem de regulatoriske og de kommercielle selskaber, hvilket vil sige, at koncernens regulatoriske selskaber er samlet i en division.

Verdo har udvidet direktionen til to personer, hvor CFO Kenneth Jeppesen er indtrådt i direktionen med reference til CEO Jakob Flyvbjerg Christensen.

Uagtet de ekstraordinære forhold ser ledelsen positivt på 2021 og forventer et væsentligt bedre resultat end i 2020.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157