23948sdkhjf

Danske underleverandører har travlt under kinesisk havmølle-boom

Sidste år blev godt halvdelen af verdens installerede havmøllekapacitet opført i Kina. Det har betydet ekstra travlhed hos flere danske underleverandører – og det er fortsat ind i 2021. Det skriver Børsen.

Blandt disse er Cotes, som producerer affugtere, hvor man allerede i juni i år vil have leveret det, man plejer at levere til Kina på et helt år.

Samme toner lyder fra Fritz Schur Energy, hvor man i 2020 og 2021 har haft en vækst hos kinesiske kunder på 50-60 procent årligt.

For Fritz Schur Energy betyder det, at man har tredoblet bemandingen på koncernens kinesiske fabrik, så man i dag er cirka 30 mand.

- Det har været en kæmpe udfordring. Vi har skullet skabe en leverandørkæde parallelt med, at vi har skullet ansætte og oplære en stor pulje af nye kolleger. Det værste har været, at vi ikke bare lige har kunnet rejse ud på grund af corona. Så den kinesiske vækst har været forbundet med mange interne opgaver i at sikre, at vi ansætter de rigtige, og at de bliver oplært på korrekt vis. Det har trukket tænder ud, men det er lykkedes, siger administrerende direktør Mads-Ole Astrupgaard til Børsen.

Originalartikel: https://borsen.dk/nyheder/virksomheder/havvindvaekst-i-kina-skaber-travlhed-hos-danske-firmaer

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078