23948sdkhjf

Energiforliget vækker glæde fra flere sider

Dansk Metal, TEKNIQ og Dansk Industri roser torsdagens energiforlig, der skaber et godt fundament for flere danske arbejdspladser med afsæt i investeringer på energiområdet.
Dansk Metal betragter det nye energiforlig som et godt fundament, der vil få Danmark til at beholde sin position som foregangsland på energiområdet.

- Nu kender virksomhederne de politiske og økonomiske rammer, og det gør, at vi kan tiltrække de investeringer, der skal til for at skabe nye og varige arbejdspladser i sektoren, fastslår forbundsformand for Dansk Metal Thorkild Jensen.

TEKNIQ er yderst tilfreds med, at der i den nye energiaftale er lagt op til et brud på energiselskabers monopol på energibesparelser.

– Det er glædeligt at energispareindsatsen er blevet styrket og er en central del af den nye aftale. Men nu må energispareindsatsen ikke udvikle sig til et tagselvbord for energiselskaberne. Derfor er det glædeligt, at der i aftalen også lægges op til en øget konkurrenceudsættelse af energispareindsatsen, siger administrerende direktør i TEKNIQ Installatørernes Organisation Niels Jørgen Hansen og fortsætter:

– TEKNIQ har allerede indgået samarbejdsaftaler med HMN Naturgas og SEAS-NVE. Erfaringerne fra disse aftaler viser, at jo flere aktører, der arbejder mod at opnå energibesparelser, desto bedre resultater opnås. Med øget konkurrence vil vi automatisk sikre, at prisen på de opnåede energibesparelser bliver så lav som muligt.

TEKNIQ roser desuden aftalen for at indeholde en klar strategi for energirenovering af den eksisterende bygningsmasse.

Dansk Industri (DI) betegner energiforliget som et bredt forlig, der tager hensyn til virksomhedernes konkurrenceevne.

- Forliget giver den nødvendige forudsigelighed og stabilitet om virksomhedernes vilkår på energiområdet frem mod 2020. Det er der behov for, hvis den grønne omstilling skal lykkes, og det bliver styrket af, at der står et bredt flertal bag aftalen, for det giver sikkerhed om investeringerne fremover, siger Tine Roed, direktør i DI.

Med den indgåede energiaftale er den økonomiske belastning af virksomhederne reduceret fra 1,5 mia. kr. i regeringens oprindelige udspil til nu 0,4 mia. kr. i 2020. Det er godt nyt for virksomhedernes konkurrenceevne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11