23948sdkhjf

Nye energiprojekter på vej

Fjernvarmeforsyning

Plan-, Bolig- og Miljøudvalget i Kolding Kommune har godkendt et projektforslag fra Vamdrup Fjernvarme om konvertering af fem naturgasforsynede områder i Vamdrup til fjernvarme.

Anlægsarbejdet forventes indledt til august og udføres over en fem-årig periode med et område af gangen.

Udskiftning af belysningsarmaturer

Næstved Byråd har frigivet 3,5 mio. kr. til udskiftning af 771 vejbelysningsarmaturer i 2021, som er anden fase i kommunens handlingsplan for renovering og modernisering af vejbelysningsanlæg. Handlingsplanen er udarbejdet af ÅF Hansen & Henneberg og er opdelt i fire faser. Fase 2 drejer sig primært om udskiftning af armaturer med natriumlyskilder til armaturer med LED-lyskilder.

Solcellepark

Sorø Kommunalbestyrelse har besluttet at sende forslag til Lokalplan SK 66, Solcellepark ved Fjenneslev i offentlig høring i otte uger. 

Forslaget er udarbejdet af Arkitektfirma Mogens B. Leth og Stiftelsen Sorø Akademi i samarbejde med Sorø Kommune, og det giver mulighed for at opstille solceller på et cirka 250 hektar stort areal.

Anlægget forventes årligt at producere 160-220 mio. kWh.

Energirenovering

Rødovre Kommunalbestyrelse har anlægsbevilget 3 mio. kr. til projektering mm. af den energirenovering, som planlægges udført på Udviklingscenter Skiftesporet. Hertil er der i 2021 afsat 3,0 mio. kr. til projektering, og i 2022 er der afsat 22 mio.kr.

Energirenoveringen ventes udført i perioden fra juli 2022 til maj 2023.

(Forsidefoto: Colourbox)

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094