23948sdkhjf

Solidt regnskab fra HMN Naturgas

35,5 mio. kr. blev sendt tilbage til kunderne som ekstraordinær prisnedsættelse, og distributionstariffen blev sænket med 20 %. Samtidig høvlede selskabet en tredjedel af sin gæld i naturgasnettet.
- Vi er yderst godt tilfredse med både at sikre kunderne lave priser på naturgas og aflevere et solidt regnskab. Det er det, vi er sat i verden for, siger Jens Grønlund, formand for HMN Naturgas.

Trods markant lavere priser for forbrugerne formår HMN Naturgas-koncernen at komme ud af 2011 med et overskud efter skat på 142,5 mio. kr. Med til billedet hører, at 2011 var et varmt år med 15 % mindre naturgas i rørene til følge. Lavere finansielle omkostninger og effektiv drift af selskabet bidrager positivt til regnskabet.

Lavere gæld og lavere priser
HMN Naturgas I/S sænkede sidste år kundernes betaling for at få distribueret gassen med ca. 200 mio. kr. eller 20 %. Det lod sig gøre, fordi selskabet samtidig forlængede afskrivningen af sin gæld i naturgasnettet med to år til udgangen af 2016.

Samtidig nedbragte selskabet sidste år sin gæld med næsten en tredjedel. I kroner og øre afdrog HMN Naturgas 504,5 mio. kr., og gælden er nu nede på 1.207,7 mio. kr. Når gælden i selskabet er fuldt afviklet efter 2016, kan kunderne se frem til, at distributionstariffen sænkes med yderligere 40 %.

Penge tilbage til kunderne
2011 bød også på en ekstraordinær prisnedsættelse på 35,5 mio. kr. til kunderne. Den fik de som følge af, at det regulerede forsyningspligtselskab, HMN Gassalg A/S, har tjent flere penge, end det forventes, at Energitilsynet vil godkende. Det overskud skal tilbage til kunderne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079