23948sdkhjf

Dong i nyt vindmølle-joint venture

Centrica og Dong Energy har dannet et joint venture for sammen at udvikle havmølleprojekter i Irish Sea Zone.
Irish Sea Zone er en del af Storbritanniens runde 3 og har en samlet kapacitet på 4,2 GW. Ifølge aftalen vil Dong Energy betale op til ca. 40 mio. pund for en andel på 50 %. De 15 mio. pund falder ved afslutning af transaktionen, mens den øvrige betaling er betinget af, at der opnås tilladelse til et projekt i zonen, og at Dong træffer en endelig investeringsbeslutning herom.

De to virksomheder vil arbejde sammen om at udvikle projekter i zonen i et 50/50-partnerskab, mens byggeledelsen af projekterne vil veksle mellem parterne. For det første projekt under Centricas ledelse forventes endelig investeringsbeslutning i 2016. Mark Hanafin, administrerende direktør i Centrica Energy, siger:

- Indgåelsen af dette joint venture med Dong Energy er et naturligt skridt, der vil kombinere begge selskabers ekspertise og bidrage til at realisere zonens fulde potentiale. Partnerskabet er en del af vores strategi om at levere værdi fra vores voksende forretning.

Carsten Krogsgaard Thomsen, konstitueret CEO hos Dong Energy tilføjer:

- Dette er Dong Energy's andet runde 3 projekt, og Centrica er en naturlig partner for os, da vi allerede har et godt samarbejde med dem fra tidligere projekter. Partnerskabet cementerer også vores position som en af de førende aktører på det britiske marked for offshore vind. Det er et strategisk bidrag til vores langsigtede pipeline af projekter, som bidrager til industrialiseringen af havvindmølleindustrien og reducerer omkostningerne fra offshore vindkraft.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142