23948sdkhjf

Rekord-høj støtte til grøn el

Den såkaldte PSO-afgift, der er danskernes støtte til grøn energi, ventes at sætte rekord i 2012.
Det er blandt andet faldende elpriser, der betyder, at der skal opkræves mere i PSO-afgift. I 2012 ventes det samlede beløb at ende på 5 mia. kr.

- Afgiften stiger først og fremmest, fordi markedsprisen på el i andet kvartal ventes at falde fra ca. 39 øre til 31 øre. Dernæst har vi tidligere opkrævet for lidt i afgift. Endelig er der kommet flere landmøller til, ligesom tilskuddet til brug af biomasse er vokset, siger kommunikationsdirektør i Energinet.dk, Hans Mogensen, til Jyllands-Posten.

Utilfredshed i erhvervslivet
I andet kvartal stiger afgiften til 16 øre pr. kilowatt-time, og den gennemsnitlige pris i 2012 ventes dermed at lande omkring 14 øre.

Også erhvervslivet kommer til at mærke afgiftstrykket. Her ventes den samlede regning i 2012 at lande på 2,5-3 mia. kr., og det har skabt stor utilfredshed blandt nogle af landets mest energitunge virksomheder.

- Det rammer vores konkurrenceevne. Vores konkurrenter i udlandet betaler jo ikke milliarder i støtte til vindmøller og andre grønne energiløsninger, siger Steen Vohlander, der formand for Foreningen for Slutbrugere af Energi, til Jyllands-Posten.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093