23948sdkhjf

19 vindmøller og 520 hektar sol på vej i Aalborg

Eurowind Project har indsendt en ansøgning til Aalborg Kommune om etablering af en energipark, der skal rumme 19 nye vindmøller og 520 hektar solceller. 

Vindmøllerne skal fordeles med to vindmøller ved Aalborg Portland, tre vindmøller ved Port of Aalborg og 14 vindmøller ved Nordjyllandsværket, mens solcellerne er fordelt med cirka 50 hektar ved Aalborg Portland og cirka 470 hektar ved Nordjyllandsværket, skriver Nordjyske. 

Projektet omfatter også nedtagning af 23 eksisterende møller. 

Udover plads til vindmøller og solceller skal der også bruges plads til anlæg af arbejdsarealer, nye adgangsveje, kranpladser samt arealer til anlæg til nettilslutning.

Der skal eksempelvis opføres mindst én transformerstation inden for området ved Nordjyllandsværket og eventuelt også en ved Aalborg Portland og Aalborg Havn. De skal forbindes til el-nettet via et nedgravet kabel.

Projektet kommer til at stå på i en længere periode, hvor anlægsfasen forventes at strække sig over ca. 10-12 måneder.

Projektet skal nu først sendes i fordebat før Aalborg Kommune går videre med yderligere planlægning. Her bliver offentlighedsperioden fra 5. maj til 2. juni. Og herefter kommer det til at gå slag i slag med planlægning af kommuneplantillæg, lokalplan og udarbejdelse af miljøkonsekvensrapport.

Parken kommer, som den lige nu er beskrevet i projektbeskrivelsen, til at producere strøm nok til at dække forbruget i 157.000 – 180.000 husstande. Til sammenligning bor der cirka 109.000 mennesker i Aalborg. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.109