23948sdkhjf

Danskere sikrer sig 130 millioner i skattekredit til stort flydende vindprojekt

Den danske ingeniørvirksomhed Floating Power Plant (FPP) er netop blevet forhåndsgodkendt til skattekredit på over 130 millioner kroner (17,65 millioner €) til udvikling af sit flydende vind- og bølgeenergianlæg ved Plocan-sitet, der ligger ud for De Kanariske Øer.

De første tre års planlagte udgifter i projektet er blevet godkendt af de spanske myndigheder, hvilket kvalificerer Floating Power Plant til forhåndsgodkendelsen. 

- Det er en vigtig milepæl for realiseringen af vores projekt, hvor både design og udvikling allerede er i fuld gang. Vi ser frem til den endelige investeringsbeslutning senere på året med langt større sikkerhed nu, hvor vi ved, at vores projekt er godkendt til denne støtte, siger Chris McConville, General Manager i Floating Power Plant. 

Den første i verden

Pengene skal gå til den videre udvikling af 5MW-platformen, der skal levere grøn energi til strømnettet på de Kanariske Øer, der i øjeblikket næsten udelukkende kører på generatorer drevet af fossile brændstoffer.

Projektet vil være verdens første multimegawatt-hybridanlæg i en kombination af vind- og bølgekraft. Det vil være en flydende platform med fire bølgeabsorbere og en vindmølle, og det skal kunne producere 5 MW med en forventet levetid på 10 år.

- Projektet er en essentiel del af vores strategi mod både vækst, men også at sikre både det økonomiske og tekniske fundament for at kunne realisere vores allerede vidtrækkende pipeline af andre projekter, siger Chris McConville.

Projektet er i under udvikling og den endelige finansielle beslutning bliver først truffet senere på året, hvor der så skal findes værft til konstruktion af platformen.

- Vi forventer, at der går 2-3 år, før vi er i vandet – og platformen vil så derfra have en levetid på forventet 10 år, oplyser Floating Power Plant.

Artiklen er en del af temaet Bølgeenergi.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094