23948sdkhjf

Verdo får grønt lys til udrulning af fjernvarme til tusindvis af forbrugere

Randers Kommune har netop godkendt Verdos projektplan for konvertering til fjernvarme i Over Hornbæk.

Det betyder, at ca. 1.000 adresser i Over Hornbæk vil blive tilbudt fjernvarme som et alternativ til olie- og gasfyrene.

De første boligejere kan blive tilsluttet allerede i år, skriver Verdo i en pressemeddelelse.

- Flertallet vælger fjernvarmen, når den er tilgængelig, og derfor er vi rigtig glade for, at projektplanen er godkendt. Nu begynder arbejdet med at realisere fjernvarmen i de områder, hvor vi allerede har mærket stor interesse på forhånd. Både for os og for boligejere gælder det nu om at samle så stor tilslutning som mulig, siger Karsten Randrup, varmeforsyningschef i Verdo. 

Virtuelt borgermøde

Verdo har modtaget mange positive tilkendegivelser fra områdets boligejere og intensiverer nu arbejdet med at sikre, at boligejere kan tilsluttes fjernvarme så hurtigt som muligt. 

For at økonomien i projektet hænger sammen, kræver det, at ca. 30 procent af beboerne i området tilmelder sig, inden gravearbejdet begynder. Som udgangspunkt vil de gader og veje med størst tilmeldingsprocent blive tilsluttet først.

- Når tilkendegivelserne bliver til en tilmelding, er vi klar til at gå i jorden. Vi håber at begynde den første del allerede i løbet af andet halvår, siger Karsten Randrup. 

Investeringen i en ny varmekilde er en stor beslutning for nogle boligejere, og derfor inviterer Verdo til et borgermøde. Interesserede har mulighed for at blive klogere på fjernvarme og få svar på spørgsmål om økonomi og planlægning, så de har det bedste grundlag for at træffe deres valg. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11