23948sdkhjf

Forsyningsfusion: Nordens Paris får sit multi-forsyningsselskab

En række kommunalt ejede forsyningsselskaber ejet af Aalborg Kommune bliver fremover samlet i Aalborg Forsyning A/S.

Hidtil har Aalborg Forsyning bestået af en række selskaber, der har været delt i to holdingselskaber, der i daglig tale bliver omtalt som energidivisionen og vanddivisionen. 

Nu har Aalborg byråd besluttet at samle det hele under én hat, nemlig Aalborg Forsyning A/S, der bliver en realitet 1. januar 2022.

Søren Gais Kjeldsen fortsætter efter fusionen som direktør for det nye mulitforsyningsselskab. 

Sektorkobling

Det  nye multiforsyningsselskab og dem smallere selskabsstruktur skal bidrage til forsyningssikkerheden og fremme den grønne omstilling i Aalborg – ikke mindst med fokus på at udfase kullene på Nordjyllandsværket og overgå til vedvarende energi senest i 2028.

Derfor kommer Aalborg Forsyning i fremtiden til at arbejde endnu mere med sektorkobling, end det allerede er tilfældet.

 - Her giver den nye struktur rigtig god mening. For mange af de gevinster, vi skal hente i fremtiden, ligger ikke i selve forsyningsarterne - men mellem dem, siger borgmester i Aalborg, Thomas Kastrup Larsen.

Udvikling af løsninger

Ifølge Søren Gais Kjeldsen spiller Aalborg allerede en væsentlig rolle i udviklingen af fremtidens grønne forsyningsløsninger på tværs af sektorer.

- Ud over at håndtere spildevand producerer vores renseanlæg for eksempel også miljøvenlig energi af spildevandsslam. Det betyder faktisk, at spildevandssektoren i Aalborg allerede er klimapositiv, siger han og fortsætter:

- Biogassen på Renseanlæg Vest bliver til el, mens biogassen på Renseanlæg Øst ender som varme. Varmen bliver primært brugt til at tørre slammet. Det tørrede spildevandsslam fungerer som energikilde hos Aalborg Portland. Herfra få vi så overskudsvarme ud i radiatorerne.

Aalborg Forsyning har 450 medarbejdere og omsætter for 1,7 milliarder kroner om året. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094