23948sdkhjf

Nye energiprojekter på vej

Solcelleanlæg

Ejeren af ejendommen Løkkebyvej, Tranekær, har bedt Langeland Kommune om at tage stilling til, om der kan igangsættes planlægning for et solcelleanlæg på 9,5 hektar på ejendommen.

Langeland Kommunalbestyrelse har givet grønt lys for lokalplanlægning til det ønskede formål.

Vandforsyning

Asferg Vandværk A.m.b.a. har søgt Randers Kommune om lånegaranti på 1,5 mio. kr. med henblik på at etablere en ny boring på et areal nord for den nuværende boring.

Randers Byråd har sagt ja til det ansøgte.

Varmeforsyning

Haderslev Byråd har givet tilsagn om kommunegaranti på 305,9 mio. kr. til et midlertidigt byggelån til Haderslev Fjernvarme.

Haderslev Fjernvarme forventes at have behov for en byggekredit fra august 2021 og frem til januar 2026 til brug for en udvidelse af forsyningsområdet og til et 11 MW varmepumpeanlæg.

Solenergianlæg

Et projekt vedrørende opstilling af solenergianlæg ved Dalsgaard, der tidligere har været behandlet i Syddjurs Kommune, har gennemgået en revidering og præcisering.

Herefter har Udvalget for plan, udvikling og kultur besluttet at gennemføre en forudgående offentlighedsfase for projektet med indkaldelse af ideer og forslag forud for eventuel lokalplanlægning.

Ladestandere

Holbæk Kommunalbestyrelse har frigivet 1 mio. kr. til etablering af ladestandere.

Kommunens bilflåde skal omstilles til el, og der er derfor behov for at etablere ladestandere. Første etape i etableringen er planlagt på administrationsbygningerne på Jernbanevej og Kanalstræde, hvor der samlet kan etableres omkring 40 ladestandere i parkeringskældrene. Arbejdet består dels i at forberede kablingen i bygningerne til den øgede belastning, og dels i at etablere ladeudtag, der kan forsyne bilerne med strøm.

Der skal derudover udarbejdes en plan for de kommende etaper.

Fjernvarmeforsyning

Teknik- og Miljøudvalget i Ikast-Brande Kommune har godkendt varmeprojektforslaget - Lokalplan 386, Arslevvej, Bording som ansøgt af energi Ikast a.m.b.a.(E)

Projektforslaget er udarbejdet af Afry for Energi Ikast a.m.b.a.

Formålet med projektet er, at etablere fjernvarmeforsyning i området, der er omfattet af lokalplan 386, Arslevvej, Bording. Projektforslaget tager udgangspunkt i varmebehovet for 30 boliger af 150 kvm.

(Foto: Colourbox)

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14