23948sdkhjf

Ørsted i baltisk samarbejde om havvind

Ørsted og det baltiske forsynings- og vindenergi Enefit har netop underskrevet en samarbejdserklæring (Memorandum of Understanding),

Sammen vil de to selskaber være den førende udvikler af havvind i det baltiske lande, skriver de i en pressemeddelelse.

De lettiske og estiske regeringer underskrev i september 2020 en samarbejdserklæring om en fælles havvindmøllepark, og såfremt lovgivningsmæssige rammer for havvind falder på plads, er det Ørsted og Enefits ambition at levere på denne erklæring inden 2030. 

Som led i samarbejdserklæringen har Ørsted og Enefit til hensigt at etablere et joint venture, der kan udvikle muligheder inden for havvind i Baltikum, herunder Liivi-havvindprojektet i den estiske del af Rigabugten.

Endvidere har Ørsted indgivet en ansøgning om et område i lettisk farvand, der ligger ved siden af Liivi-havvindprojektet. Gennem disse områder har partnerskabet til hensigt at forfølge muligheder for at udvikle en hybrid-løsning på tværs af den estisk-lettiske grænse, som vil forbinde en havvindmøllepark til både Letland og Estland og muliggøre brugen af havvindmølleparkens transmissionskabler som en elforbindelse mellem de to lande.

Havvind vil være vejen frem, når Estland og Letland afkobles fra det russiske elnet og Estland får udfaset skiferolien.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156