23948sdkhjf

Dansk PtX-virksomhed ansætter igen: Han skal fuldføre storskala anlæg

Som led i etableringen af sit e-metanol produktionsanlæg, har Aalborg-virksomheden Reintegrate pr. 1. april ansat Karsten H. Møller, der skal stå for indkøb, logistik og styring af byggeprojektet.

Karsten H. Møller kommer fra en stilling som salgschef hos Victor A/S i Frederikshavn, hvor han blandt andet har haft ansvaret for leverancen af et pilotanlæg til fremstilling af e-metanol, som Reintegrate har opstillet sammen med Aalborg Universitet og andre partnere.

- REintegrate skal i gang med at opbygge det første egentlige produktionsanlæg i Danmark til fremstilling af grøn e-metanol i industriel skala. Det kommer til at foregå i GreenLab Skive, og det bliver min opgave at styre processen fra design til færdig produktionsenhed, fortæller Karsten H. Møller, EPC-manager (Engineering, Procurement and Construction) hos REintegrate i en pressemeddelelse.

Anlægget i GreenLab Skive skal fra 2022 producere 16.000 tons grøn e-metanol om året. Der er allerede indgået kontrakt med Circle K om at aftage en del af brændstoffet.

Stor interesse

E-metanolen produceres på basis af brint og CO2 fra biomasse og er et grønt alternativ til benzin og diesel. Da brinten produceres ved hjælp af strøm fra vindmøller, der ledes gennem en elektrolyse-proces og er en såkaldt electrofuel, tilhører e-metanolen et af de Power-to-X produkter, der er store forventninger til, når det gælder grøn omstilling af transportsektoren.

Reintegrate oplever i øjeblikket stor interesse for e-metanol og har ud over projektet i GreenLab Skive flere projekter i støbeskeen.

Et af dem er et større anlæg på Aalborg Havn, som indgår i den danske deltagelse i IPCEI (Important Project of Common European Interest) for brint. Projektet kan på sigt udbygges til 1,5 GW elektrolyse og anvende CO2 fra Aalborg Portland og Reno-Nord.

Karsten H. Møller er den 7. medarbejder i REintegrate, der har tiltrukket European Energy som medejer med en investering på et tocifret mio. beløb.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078