23948sdkhjf

Mange klager over husstandsvindmøller

Natur- og Miljøklagenævnet oplever et boom i antallet af klager over husstandsvindmøller.
I takt med at det bliver mere populært at opstille husstandsvindmøller, stiger antallet af klager. I 2010 modtog Natur- og Miljøklagenævnet beskedne seks klager over husstandsvindmøller, men det tal var i 2010 steget til 50. Det skriver Ingeniøren.

Klagerne kommer dels fra mølleejere, der har fået afslag på at opstille en husstandsmølle på deres grund, dels fra naboer der er utilfredse med en mølle og dels fra Danmarks Naturfredningsforening, der klager over, at møllerne skæmmer landskabet.

Forskellig sagsbehandling
Ifølge Morten Victor Petersen, der er formand for Brancheforeningen for husstandsvindmøller, bunder de mange klager i, at kommunerne behandler ansøgninger om tilladelse til opstilling af husstandsvindmøller vidt forskelligt.

- Vi ser kommuner, der behandler ansøgninger om husstandsvindmøller efter de vindmølleplaner, der kun gælder for større vindmøller. Andre steder opfinder kommunerne deres egne afstandskrav til naboejendomme eller kræver, at møllens tårn skal se ud på en bestemt måde. Nogle kommuner er rigtig gode til at behandle ansøgningerne efter reglerne, men andre opfinder regler, der ikke har nogen gang på jorden, siger Morten Victor Petersen til Ingeniøren.

Professor i miljøret ved Aarhus Universitet, Ellen Margrethe Basse, slår dog fast, at den fremgangsmåde sagtens kan være i orden. Kommunerne har nemlig, takket være det kommunale selvstyre, ret til at stille vidtrækkende krav i lokalplaner.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096