23948sdkhjf

Nature Energy fortsætter byggeri af biogasanlæg i Kværs

Få timer efter denne artikel blev publiceret udstedte Sønderborg Kommune et standsningspåbud, hvorfor Nature Energy indstillede arbejdet på byggepladsen med øjeblikkelig virkning. 

Opdateret 21. april 2021, kl 12:17

Fredag i sidste uge ophævede Miljø- og Fødevareklagenævnet VVM-tilladelsen og miljøgodkendelsen til Nature Energys biogasanlæg i Kværs. 

Årsagen var en borgerklage med ti klagepunkter, hvoraf klagenævnet gav klageren medhold i ét, der handlede om belastningen af Kværsløkkebæk. 

Sønderborg Kommunes forvaltning undersøger nu sagen og kigger på de beregninger, der ligger til grund for VVM-tilladelsen og miljøgodkendelsen, lige som Nature Energy er gået i gang med at kigge det 46 sider lange dokument igennem. 

Byggeriet af biogasanlægget er dog ikke sat i bero.

- Helt overordnet, så ændrer det ikke noget. Vi fortsætter byggeriet, oplyser Nature Energy til Energy Supply.

Det betyder også, at Nature Energy forventer, at anlægget står færdigt til at producere biogas med udgangen af april 2022.

Der forventes i øvrigt stadig at der foreligger en afklaring inden for en uge. 

Utilfreds landmand

Miljø- og Fødevareklagenævnets afgørelse i sidste uge blev modtaget med blandede følelser hos en af modstanderne af anlægget, nabo og landmand Hans Jørgen Vaarbjerg.

- Selvfølgelig er vi tilfredse med konklusionen. Men for det første så har vi ikke fået medhold i ni ud af ti punkter. Det ene punkt skal kommunen nok få fedtet på plads i løbet af nogle måneder. Og så bygger de på livet løs igen. De arbejder ud fra tanken om, at det er nemmere at få tilgivelse end tilladelse, siger Hans Jørgen Vaarbjerg til JydskeVestkysten.

Der blev som nævnt tidligere klaget over ti punkter, men klageren fik kun medhold i et, nemlig belastningen af Kværsløkkebæk.

Kilde: JydskeVestkysten

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.08