23948sdkhjf

Dong: Vores priser er konkurrencedygtige

Energigiganten er ikke enig i den kritik blandt andet El-Forbundet.dk har fremført af Dong’s prisniveau.
I sidste uge var indkøbsforeningen El-Forbundet.dk ude med stærk kritik af prisniveauet hos Dong set i lyset af den seneste tids sager om skyhøje lønninger hos energiselskabet.

Men den anklage holder ifølge Dong Energy selv ikke vand. I en pressemeddelelse oplyser energiselskabet, at man altid har en ambition om at tilbyde konkurrencedygtige priser på niveau med markedspriserne.

- I nogle perioder har andre leverandører lavere priser, i nogle perioder er Dong Energy billigst. Dong Energy's Flexpris er på niveau med de billigste produkter på markedet, uanset hvilken leverandør, man sammenligner med, skriver Dong i pressemeddelelsen.

Derudover hævder Dong, at man med ”Dong Energy Månedspris” har det billigste gasprodukt på markedet, idet man følger priserne på den tyske naturgasbørs, og dermed lige nu lukrerer på en meget lav gaspris.

Reguleret af myndighederne
Samtidig forsøger Dong at slå fast, at de høje lønninger og fratrædelsesordninger, der har været fokus på i medierne, ikke påvirker selskabets energipriser.

- De forhold og vilkår, Dong Energy har, påvirker ikke priserne på el eller naturgas. At påstå andet er urimeligt og forkert. Myndighederne regulerer Dong Energy’s priser, så der er ganske enkelt et loft over, hvad Dong Energy kan opkræve. Fratrædelsesvilkår og lignende kan ikke indgå i omkostninger, som myndighederne godkender, når de kigger på Dong Energy’s forsyningspligtpris, skriver Dong i pressemeddelelsen.

Klinger hult
Den udlægning giver man dog ikke meget for hos El-Forbundet.dk, hvor forbrugerjurist Morten Sinding hævder, at Energitilsynet gentagne gange har tvunget Dong til at sænke priserne.

- Det klinger noget hult, når Dong bliver ved med at påstå, at selskabet ønsker at tilbyde konkurrencedygtige elpriser til deres mange tusinde kunder. Hvis det var tilfældet, kan man undre sig over, at Energitilsynet de seneste fem år konsekvent har pålagt Dong at regulere priserne ned til et niveau, som tilsynet kan godkende. Det tyder på, at Dong i årevis har forsøgt at tage for høje elpriser, siger Morten Sinding.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125