23948sdkhjf

Manglede 12 solcellemontører: Fik skræddersyet kursus på Skive College

12 ledige deltager i øjeblikket på et otteugers kursus på Skive College, der er tilrettelagt så det passer til virksomhedens behov. Hvis de består den afsluttende prøve, er der job til dem alle i virksomheden Caverion.

- Samarbejdet med både Skive College i forhold til at få designet en uddannelse som er målrettet vores specifikke ønsker, samt hjælpen fra Jobcentrene i både Skive og Holstebro med at finde de helt rigtige kandidater har været fantastisk, udtaler Thomas Holm Bjerregaard, business development manager fra Caverion, i en pressemeddelelse.

Caverion stod med et akut problem, hvor de manglede kvalificerede medarbejdere til montering af solceller i et større kommende projekt. Ved at gå sammen med Skive College, som opkvalificerer via AMU-systemet og Jobcentrene, som har kontakt med ledige, er det lykkedes at finde arbejdskraft til virksomheden og samtidig hjælpe en gruppe ledige ind på arbejdsmarkedet.

- Alle parter var hurtige til at finde sammen, og det gode koordinerende samarbejde hele vejen igennem har været afgørende for, at vi er nået så langt, udtaler Mogens Sørensen, virksomhedskonsulent ved Jobcenter Skive.

- Når vi som tre parter arbejder sammen om projektet, opfylder vi indenfor hvert af vores områder et mål, og på Skive College er en af vores spidskompetencer viden på højvolts-området og grøn energi. Vi er rigtig glade for, at vi kan være med til at løse et problem ved at opkvalificere og klæde de ledige på til et job på det grønne arbejdsmarked, udtaler Kurt Lindholm, uddannelsesleder på Skive College.

Mange ledige vil arbejde med grøn energi

Jobcentrene var hurtige til at finde kandidater til opkvalificeringen. De ledige fik tilsendt et brev med tilbuddet om at deltage i kurset med henblik på et job efterfølgende med montering af solceller.

- Vi har igennem årene opbygget et godt samarbejde jobcentrene imellem i Vestjylland, og det er derfor også naturligt for os, at samarbejde om sådan et projekt, fortæller Per Frost, afdelingsleder i Jobcenter Holstebro.

Der var i alt fra Holstebro og Skive 60 ledige, der tilkendegav, at de var klar til et brancheskifte og til at deltage i et to måneders opkvalificerende kursus på Skive College. De kom til en samtale hos Caverion, og de 12 kandidater, som virksomheden har brug for i denne omgang, blev sendt videre på kursus.

- For os er det et klart signal om, at de ledige er parate til at gribe chancen for at få en fod indenfor på det grønne arbejdsmarked, udtaler Per Frost, Afdelingsleder i Jobcenter Holstebro.

En model for andre virksomheder

Meget tyder på, at der i fremtiden bliver brug for den kvalificerede arbejdskraft, da den accelererende grønne omstilling stiller nye krav til arbejdsmarkedet. De tre samarbejdspartnere kan derfor kun anbefale andre at følge deres model.

- Vi ser meget frem til at vores nye medarbejdere bliver færdige med uddannelsen, så de kan komme ud og hjælpe os på vores byggepladser. Det er bestemt en model, vi kunne have lyst til at bruge igen, udtaler Thomas Holm Bjerregaard, Business Development Manager fra Caverion.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.126