23948sdkhjf

Dansk masteruddannelse i offshore vind får international akkreditering

Vindsektorens helt egen akademiske lederuddannelse, Offshore Wind Energy MBA, er netop blevet akkrediteret på internationalt niveau.

Uddannelsen, som blev etableret og udviklet af Erhvervsakademi SydVest, Energy Cluster Denmark og Hochschule Bremerhaven, er skabt for at sikre en kompetencegivende akademisk lederuddannelse målrettet vindindustriens ledere.

Nu har akkrediteringsbureauet AQAS anerkendt Offshore Wind Energy MBA med en international akkreditering, og det vil øge tilgangen til studiet, vurderer Glenda Napier, CEO i Energy Cluster Denmark, som har faciliteret Inn2Power:

- Vindindustrien er i konstant udvikling og forandring, og det samme er kompetencekravene til dem, der driver vindenergien fremad. MBA’en efterkommer et behov for opkvalificering af allerede superkvalificerede medarbejdere, og jeg er sikker på, at endnu flere vindvirksomheder nu vil bruge MBA’en til at sikre kompetenceløft af medarbejderne, siger hun i en pressemeddelelse.

Bringer værdi

Offshore Wind Energy MBA-uddannelsen har fra første dag haft gavn af et tæt samarbejde med internationale virksomheder fra offshore vindindustrien som for eksempel Ørsted, Vattenfall, RWE, Siemens Gamesa, Energi Danmark, Tennet og Rambøll med flere.

Disse virksomheder deltager i uddannelsens advisory board med udvikling af moduler; leverer studerende til forløbet og relevant undervisningsmateriale i form af cases. Det bidrager til at holde uddannelsen knivskarp, siger Jacob Øbo Sørensen, vice president hos Semco Maritime og medlem af Offshore Wind Energy MBA advisory board:

- Offshore Wind Energy MBA tager afsæt i industriens konkrete udfordringer og behov og tilfører indsigt og viden på akademisk niveau. Kombinationen af højt akademisk niveau og praktisk hverdag er ideel, siger han.

Semco Maritime forventer både at have deltagere tilknyttet forløbet og at byde ind med cases, man kan arbejde på:

- Akkrediteringen bekræfter, at vi har at gøre med et stærkt akademisk niveau, og engagementet fra industrien sikrer, at teorien også forankres i det praksisnære. Det bringer for alvor værdi, siger han.

Udbygger styrkeposition

Global talent & leadership partner, Lotte Blanner, Siemens Gamesa, kan også se potentialet ved Offshore Wind Energy MBA:

- Uddannelsen kombinerer et godt akademisk niveau med den praktiske virkelighed, vi arbejder med, siger hun.

Offshore Wind Energy MBA bygger på innovative undervisningsmetoder, hvor et team bestående af undervisere fra den akademiske verden og offshore vindindustrien varetager undervisningen. Dette sikrer, at deltagerne kan anvende de nyeste videnskabelige fund på en særlig praksisorienteret måde, og det er en klar kvalitet ved uddannelsen, siger Wolfgang Lukas, professor i erhvervsøkonomi ved Bremerhaven University of Applied Sciences:

- Med uddannelsen får alle, der arbejder i offshore vindindustrien og gerne vil udvikle ledelsesevner på akademisk niveau, mulighed for at gøre det på et niveau, hvor deltagerne kan anvende teori fra øverste hylde i workshops og konkrete casestudier. Den kombination er unik, siger han.

Det er ikke bare de enkelte medarbejdere, der får et løft af en uddannelse på akademisk niveau. Det gælder hele industrien, vurderer Glenda Napier:

- Kompetenceløft på det her niveau er et vigtigt skridt i at sikre og udbygge den styrkeposition, vi har på vindenergi i Nordsøregionen”, siger hun.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141